Monika Földešiová Kultúra

Aranžovanie veľkonočných dekorácií búralo bariéry

Prehĺbenie sociálnej komunikácie medzi zdravotne hendikepovanými mladými ľuďmi a deťmi predškolského veku bolo hlavným cieľom tohtotýždňového stretnutia klientov neziskovej organizácie Čistá duša so škôlkarmi z materskej školy v Zamarovciach v Trenči

„Deti sa od našich klientov naučili poznávať aranžérske materiály, aranžérske náradie, ako aj samotné postupy aranžovania ozdôb s veľkonočnými motívmi. Možnosť učiť nehendikepované malé deti zvyšuje sebavedomie a sebauvedomenie našich klientov,“ povedala riaditeľka trenčianskej neziskovej organizácie Čistá duša Mária Trenčanová.
Riaditeľka materskej školy v Zamarovciach Alena Daňová ocenila prínos zdravotne hendikepovaných mladých ľudí k zvyšovaniu zručností predškolákov. Vyzdvihla tiež dôležitosť búrania bariér medzi zdravou a hendikepovanou populáciou s tým, že v predškolákoch sa už v tomto veku formuje iný pohľad na svojich zdravotne postihnutých kamarátov.
„V minulosti boli zdravotne postihnutí ľudia odsúvaní na okraj spoločnosti. Práve takéto podujatia pomáhajú odstraňovať podobné nezmyselné predsudky. Výrobky, ktoré vyrábajú, sú naozaj pekné a mnohí zdraví ľudia by niečo podobné vytvoriť nedokázali,“ pripomenul starosta Zamaroviec Stanislav Červeňan s tým, že niekoľko veľkonočných dekorácií si kúpi a budú zdobiť interiér obecného úradu.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM