záruba martin Rôzne

Areál spoločnosti Leoni zasiahol nadránom rozsiahly požiar

(TASR) – Výrobnú halu spoločnosti Leoni na Soblahovskej ulici v Trenčíne zasiahol dnes po polnoci rozsiahly požiar. Hasiči z celého kraja bojovali s ním takmer šesť hodín.

Ako informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marian Petrík, požiar nahlásili pred jednou hodinou ráno, na mieste zasahovalo 31 hasičov z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Nového Mesta nad Váhom, Bánoviec nad Bebravou a Partizánskeho na 12 požiarnych vozidlách. „Príčiny vzniku požiaru a výška škody zatiaľ nie sú známe, prípad je v štádiu vyšetrovania,“ povedal Petrík.

o 00:56 hod. bol na linku tiesňového volania ohlásený požiar skladu, ku ktorému došlo v areáli súkromnej spoločnosti na Soblahovskej ulici v Trenčíne. Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že požiarom je zachvátená hala v rozsahu cca 30 × 30 metrov. Vzhľadom na závažnú situáciu na mieste udalosti a hroziace nebezpečenstvo rozšírenia sa požiaru veliteľ zásahu požiadal prostredníctvom operačného dôstojníka o navýšenie síl a prostriedkov, ktorí sa postupne dostavili na miesto udalosti. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahujúci v autonómnych dýchacích prístrojoch za účelom lokalizácie požiaru nasadili ihneď po príchode tri C prúdy do vnútra objektu a pomocou vysokozdvižnej pološiny jeden prúd cez svetlík na streche skladu. Požiar sa podarilo lokalizovať v čase 03:40 hod.. Situáciu na požiarisku a hasebné práce sťažovalo silné zadymenie, možný únik chemických látok, ako aj zrútené oceľové konštrukcie vo vnútri objektu. Požiar sa podarilo zlikvidovať v čase 06:37 hod.. Na mieste udalosti zasahovalo na dvanástich hasičských vozidlách celkom 32 príslušníkov HaZZ zo 6 Hasičských satníc z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Nového Mesta nad Váhom, Bánoviec nad Bebravou, Partizánskeho a Púchova. Po ukončení hasebných prác príslušníci Hasičského a záchranného zboru odovzdali miesto udalosti zástupcovi spoločnosti a vrátili sa späť na základne. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Zdroj: minv.sk

poziar TN
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM