Lenka Merava Iné športy

Bodiš :Vybojoval si účasť na majstrovstvách

Slovenským Cyklistom roka 2010 sa stal Peter Velits, ktorý oblieka dres amerického tímu Pro Tour HTC Highroad. V poradí 31. ročník tradičnej ankety vyhral už tretí raz v histórii (predtým v rokoch 2007 a 2009).

Je príjemné byť ocenený za minulý rok, najmä keď ten rok bol asi najlepší pokiaľ ide o výsledky slovenskej cyklistiky. Dúfam, že sa takéto roky budú opakovať," povedal pre TASR Peter Velits po 2. etape súčasne prebiehajúcich pretekov Tirreno-Adriatico, kde figuruje na 11. priečke priebežného poradia.
Ocenenie pre dvadsaťšesťročného bývalého majstra sveta v cestných pretekoch jednotlivcov s hromadným štartom v kategórii do 23 rokov zo Stuttgartu 2007 prevezme na nedeľňajšej konferencii Slovenského zväzu cyklistiky jeho otec Ladislav. Peter Velits v uplynulom roku ako prvý slovenský cyklista v histórii stál na pódiu v celkovom poradí na pretekoch Grand Tours Vuelta a Espaňa, keď obsadil konečnú 3. priečku. Na tomto podujatí bol aj členom víťazného tímu v 1. etape a zvíťazil tiež v časovke jednotlivcov. Talentom roka je 17-ročný František Lami, piaty z juniorských ME v cross country v izraelskej Haife.
Cenu Fair play udelia pretekárovi Danielovi Hulovi (TJ Sokol Topoľčany), ktorý na majstrovstvách SR v cyklokrose v Prievidzi nezištne pomohol konkurentovi Viliamovi Bodišovi. Pretekár Slávie ŠŠ Trenčín bol v priebehu pretekov na 1. mieste s náskokom 26 s, keď sa mu na bicykli roztrhal reťaz. S nepojazdným bicyklom síce pribehol do mechanického depa, ale práve v tom čase nemali preňho náhradný bicykel, ktorý medzitým dostal klubový kolega Juraj Lach. Keď situáciu videl Daniel Hula, ktorý ešte len čakal na štart v kategórii do 23 rokov, okamžite poskytol Bodišovi svoj bicykel. Bodiš napokon skončil na 2. Mieste, čím si vybojoval účasť na MS 2011. Samotný Daniel Hula však neskôr preteky nedokončil, nakoľko sa jeho bicykel po umytí vodou vo veľkom mraze stal nefunkčný, čo spôsobilo, že sa sám pripravil o možnosť bojovať o nomináciu na MS.

Zdroj : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM