Lenka Merava Rôzne

Budovy po vojenských prokuratúrach si ministerstvo ponechá

Budovy, v ktorých v súčasnosti sedia vojenskí prokurátori a ďalší zamestnanci vojenskej prokuratúry, si po jej avizovanom zrušení ponechá ministerstvo obrany. Výnimkou bude budova Vyššej vojenskej prokuratúry v Trenčíne.

Sídlo trenčianskej vojenskej prokuratúry je v spoločnej správe ministerstva obrany a Krajského súdu v Trenčíne. Podľa hovorcu rezortu obrany Ivana Rudolfa sa v súčasnosti rieši prevod správy časti spravovanej ministerstvom do správy trenčianskeho súdu. Ostatné budovy v Bratislave, v Banskej Bystrici a v Prešove budú využité na umiestnenie organizačných zložiek ministerstva, informoval Rudolf.
Po zrušení vojenských súdov v roku 2009 sa uvoľnili ich budovy rovnako v štyroch mestách. Hovorca ministerstva TASR povedal, že budova bývalého bratislavského vojenského súdu bola prebytočná a na základe opakovaného ponukového konania bola prevedená na nového vlastníka – PAND, s.r.o. Budovy vojenských súdov v Trenčíne a v Banskej Bystrici boli vypožičané Krajskému súdu v Trenčíne a Špecializovanému trestnému súdu. Organizačné zložky ministerstva obrany zase umiestnili do bývalého sídla Vojenského súdu v Prešove.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM