Webnoviny - Rôzne

Časť rekonštrukcie parku v Trenčíne sa skončila

Park, ktorý sa nachádza pod trenčianskym sídliskom Juh, má nový bezbariérový chodník a dve zrekonštruované schodiská. Pribudli aj stĺpy verejného osvetlenia.

(WEBNOVINY) – V Parku pod Juhom pribudol nový bezbariérový chodník, zrekonštruované schodiská popri mestskom cintoríne a stĺpy verejného osvetlenia.

Skončila sa tak prvá etapa jeho obnovy, ktorá trvala dva mesiace. Územie bolo zároveň aj odvodnené. Celková rekonštrukcia parku by mala stáť 174 000 eur.

Nový chodník s betónovou dlažbou je dlhý približne 220 metrov, široký je tri metre. Oblúkovito vedie k súčasnému chodníku, ku ktorému sa napája. Chodník ostal zachovalý, pribudla však zeleň, ktorá nahradila približne 900 metrov štvorcových asfaltu. Dve nové schodiská na chodníku popri mestskom cintoríne sú široké tri metre a majú na oboch svojich stranách zábradlie. Popri nich vedie priechod pre kočíky a bicykle.

Mesto Trenčín plánuje aj druhú etapu rekonštrukcie. Počas nej v Parku pod Juhom osadí nový mobiliár ako lavičky, odpadové koše či prvky drobnej architektúry. Zároveň chce v tejto oblasti nainštalovať bezpečnostné kamery, ktoré budú napojené na mestskú políciu, čím by sa mala zvýšiť bezpečnosť obyvateľov. V parku taktiež revitalizujú zeleň, staré, poškodené, napadnuté či nevhodne vysadené stromy nahradia nové stromy a kríky, vrátane platanových alejí. Pribudnúť by mal aj ďalší chodník, ktorý bude viesť k podchodu k Saratovskej ulici a bude pokračovaním chodníka z prvej etapy rekonštrukcie.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM