Rôzne

Chladiarenské zariadenie na zimáku v Trenčíne obnovia: Sledujte tú zmenu!

Dvadsať ročné chladiarenské zariadenie vynovia najmä z hľadiska bezpečnosti. Celková investícia sa počíta v státisícoch eur.

Ilustračný obrázok k článku Chladiarenské zariadenie na zimáku v Trenčíne obnovia: Sledujte tú zmenu!
Zdroj: TASR

Podľa oficiálnych informácií mesta poskytlo Slovenskému zväzu ľadového hokeja Ministerstvo školstva vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky finančné prostriedky na obnovu hokejovej infraštruktúry.

Mesto Trenčín uspelo vo výzve SZĽH a získalo dotáciu vyše 535 tisíc eur, ďalších takmer 132 tisíc eur zaplatí mesto zo svojho rozpočtu.

Cieľom projektu je rekonštrukcia vyše 20 – ročného chladiarenského zariadenia na zimnom štadióne, vrátane rozvodov.

„Je to výrazný krok k zlepšeniu bezpečnosti návštevníkov, ale aj obyvateľov Trenčína, ktorí žijú v blízkosti ZŠ. Staručká technológia, ktorá "uskladňovala“ 8 ton čpavku, bude nahradená novou, modernou, automaticky riadenou technológiou, ktorá si vystačí s jednou tonou čpavku. Zostane priame chladenie s tým, že súčasťou rekonštrukcie je aj výmena betónovej plochy, v ktorej budú zaliate úplne nové rozvody potrubia chladenia, " informoval o projekte na svojej oficiálnej facebookovej stránke primátor mesta Richard Rybníček.

Chladiarenské zariadenie by malo byť podľa informácií mesta obnovené do polovice augusta. Mesto Trenčín ako vlastník Zimného štadióna Pavla Demitru má záujem v ďalších rokoch zveľaďovať tento svoj majetok.

„Máme hotovú projektovú dokumentáciu na ďalšie investície do zimáku, tak verím, že sa nám bude postupnými investíciami dariť zlepšovať jeho stav. Od výmeny sedačiek, osvetlenia, rekonštrukcie šatní a sociálnych zariadení až po dokončenie opláštenia a vzduchotechniky. Krok po kroku. Táto investícia je ale kľúčová najmä z hľadiska bezpečnosti, takže už nebudeme musieť žiadať Štátnu technickú inšpekciu o udelenie výnimky na prevádzku. Po minuloročnej výmene mantinelov a skiel, prišla na rad výmena chladenia a výroby ľadovej plochy, obrazne povedané, srdca zimného štadióna. Tešíme sa,“ doplnil Rybníček.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM