Tlačové správy

Čo majú spoločné slovenské koláče a štvrtý mobilný operátor?

Typické pokrmy, ktoré charakterizujú slovenskú kuchyňu, nie sú iba halušky a ovčí syr. Výstižné pre našu krajinu sú aj niektoré vybrané koláče, rovnako dotvárajúce charakter národnej kultúry. Ale čo spája múčnik a štvrtého operátora?

Ilustračný obrázok k článku Čo majú spoločné slovenské koláče a štvrtý mobilný operátor?
Zdroj: SWAN Mobile

Hlavne jednoducho

Ak sa niekoho spýtate, aký je typický slovenský múčnik, veľa respondentov uvedie jablkový koláč, tzv. jablkový mrežovník. Okrem jeho chuti si možno pochvaľovať jednoduchý postup – na prípravu sú potrebné najzákladnejšie ingrediencie, ako je múka, vajíčko, mlieko a cukor, podstatou je, samozrejme, jablková plnka. A práve jednoduchosť je to, čo tento pokrm spája s mobilným operátorom.

Aby ste využívali služby, ktoré ponúka 4ka, nie je potrebné absolvovať dlhé procesy pri vybavovaní. V niektorej pobočke Slovenskej pošty si kúpite kartu Moja 4ka, tá ponúka zákazníkovi štartovací kredit 4 eurá. Následne je možné volať, posielať správy a dátovať za jednotnú cenu 4 centy, pričom po 3. minúte je hovor celkom zadarmo. Jednoduchosť spočíva aj v tom, že operátor ponúka tieto služby bez akejkoľvek viazanosti.

Čo spája medovníky, drevené domy a 4ku?

Rovnako jednou z vychýrených pochutín, dotvárajúcou najmä vianočnú atmosféru, sú medovníky. Tie vynikajú vďaka svojej trvácnosti a rôznym ornamentom. Proces prípravy môžeme označiť za umenie, ktorého počiatky siahajú až do 14. storočia. V tom čase sa na Slovensku začalo šíriť medovnikárstvo ako remeslo, a to hlavne na trhoch a jarmokoch. A keďže ornamenty sú už národným symbolom, aj 4ka ako skutočne slovenský operátor zaradila tieto prvky do svojho dizajnu. A odkiaľ vám môžu byť povedomé?

Na severovýchode Slovenska leží obec Čičmany, ktorej ráz vytvárajú biele maľovky na starých drevených domoch. Kedysi celé obielené drevenice (náter slúžil ako ochrana pred požiarom, neskôr už iba ako estetické dielo) sú dnes v inej podobe pýchou krajiny, ich obdobu by sme v blízkom i širokom okolí hľadali márne. A presne týmito medovníkovými chalúpkami sa inšpirovala aj 4ka.

Štedrý nielen počas sviatkov

Okrem medovníkov si mnohé slovenské rodiny nevedia predstaviť 24. december bez tzv. štedráku. Už z názvu vyplýva, že sa vyznačuje hojnosťou, úzko spätou so štedrou večerou. Práve vtedy sa podáva koláč, na ktorého prípravu potrebujeme viac surovín kvôli 4 plnkám – orechová, slivková, maková a tvarohová. O to viac však oceníme konečný výsledok. Rovnako za poskytovaním služieb pre klientov 4ky stojí mnoho tvrdej práce, spojenej so snahou neustáleho zlepšovania sa. Rozdiel je však v tom, že produkty od štvrtého operátora nie sú k dispozícii iba počas sviatočných dní. Každý balík prináša so sebou mnohé výhody, záleží od zákazníka, čo mu najviac vyhovuje. Novopečeným produktom je balík TO.15 – za čiastku 15 eur klient získa 15 GB dát a 300 minút/správ, ktoré môže využiť doma, ale aj v štátoch Európskej únie.

(PR článok) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: SWAN Mobile
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM