Monika Obrtalová Rôzne

Donovaly lákajú najmä na najväčší detský park

Najväčšou novinkou tohtoročnej lyžiarskej sezóny na Donovaloch je vybudovanie najväčšieho detského FUN PARKU v strednej Európe. Ide o rozšírenie už existujúcej časti FUN PARKU pri lyžiarskej škole Patty Ski, kde boli doteraz dva posuvné pásy.

„V tejto sezóne bolo dokúpených ďalších sedem, plus bol vybudovaný karusel, ktorý slúži nielen na zábavu, ale aj na zvládnutie prvých krokov na lyžiach alebo snowboarde pre tých najmenších,“ konkretizoval marketingový manažér PARK SNOW Donovaly Miroslav Dobrota. Pripomenul, že tohtoročnú zimnú lyžiarsku sezónu na Donovaloch otvorili pred týždňom, v sobotu 26. novembra, v časti Záhradište. „Momentálne sú k dispozícii dve zjazdovky pri Lomenej pome – tí, čo chodia na Donovaly, tak určite vedia, ktorá to je – je to popri hore. K dispozícii je štvorsedačková lanovka a približovací vlek P2 od lanovky naspäť k centrálnemu parkovisku,“ konkretizoval Dobrota.

Stredisko disponuje dvoma sedačkovými lanovkami. Pritom jedna z nich je kombinovaná s kabínou a vedie z údolnej stanice na Novú hoľu do nadmorskej výšky 1361 metrov. V stredisku je dokopy 14 vlekov. Nadšenci športu na snehu sa môžu lyžovať na 11 kilometroch zjazdoviek, z toho viac ako 70 percent je zasnežovaných umelým snehom. Najčastejšími klientmi strediska sú domáci hostia, ďalej lyžiari z okolitých krajín V4, pričom vedú Poliaci s Maďarmi, ďalej Česi. Ubytovaných hostí mávajú aj z Nemecka, Litvy, Veľkej Británie, prípadne aj z Chorvátska, hlavne po Vianociach.

Dobrota priblížil aj ďalšiu novinku, ktorou je spoločný skipas s Ružomberkom. Ide o lyžiarske lístky, ktoré si lyžiar zakúpi na minimálne dva dni. Ako Dobrota vysvetlil, keď je niekto napríklad ubytovaný na Donovaloch, tak môže okrem lyžovačky v tomto stredisku na ten istý skipas využívať aj zjazdovky v neďalekom stredisku Malinô Brdo. Tí, ktorí sa rozhodnú na Donovaloch stráviť napríklad týždennú dovolenku, dostanú bezplatne k ubytovaniu PARK SNOW kartu. Slúži na využívanie rôznych výhod a benefitov. Najzaujímavejšou zľavou je tá na skipas. Ubytovaní na dve až štyri noci ju dostanú na trojdňový skipas. „Tí, čo zostávajú na týždeň, tak majú zľavu až 30 percent z hodnoty šesťdňového skipasu,“ dodal Dobrota.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM