Rôzne

Dostalo sa im uznania: Ktorým osobnostiam udelili Cenu Trenčianskeho kraja?

Na zasadnutí Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja prevzali ocenenia aj osobnosti z Trenčína a jeho okolia.

Ilustračný obrázok k článku Dostalo sa im uznania: Ktorým osobnostiam udelili Cenu Trenčianskeho kraja?
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Ako informoval poslanec zastupiteľstva TSK Tomáš Merašický, na výzvu TSK na predkladanie návrhov na udelenie verejných uznaní Trenčianskeho samosprávneho kraja do konca septembra 2017 zareagovalo celkovo 32 navrhovateľov, ktorí na ocenenie verejným uznaním navrhli 32 jednotlivcov a dva kolektívy.

Ocenenie udelili spisovateľovi Rudolfovi Dobiášovi z Trenčianskej Teplej – Dobrej za mimoriadny prínos v oblasti literárnej tvorby a Márii Jane Jablonskej z Trenčína za výnimočné a dlhoročné pôsobenie na pozícii predsedníčky Krajskej organizácie Únie žien Slovenska v Trenčíne.

Cenu slávnostne odovzdali aj Michalovi Dobiašovi z Prievidze udelili za mimoriadny prínos v oblasti prezentácie regiónu Prievidza.

Cenu TSK udelili aj kolektívu Hematologicko-transfúzneho oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici za výnimočné zásluhy v oblasti darcovstva krvi v považskobys­trickom regióne.

„Bola som milo prekvapená, že vôbec niekto si všimol našu prácu a že ocenil niečo, čo robíme. Práca, ktorú robíme na HTO, je tak trochu anonymná, ale sme vo veľkej miere pomocníci pre všetky klinické oddelenia, ktoré sa dostávajú do styku s chorým človekom,“ priblížila primárka HTO Marta Kavecká.

HTO nie je podľa nej iba transfúzna stanica. Pozostáva z ambulancie, hematologického stacionára, laboratória a transfúznej stanice.

„Naša práca je taká všestrannejšia. My vidíme zdravých ľudí, ktorí nám prídu darovať krv, ale vidíme aj chorých s onkologickými ochoreniami, ktorých sa snažíme liečiť. Práve tá krv, ktorú si my vyrábame, pripravujeme, spracujeme a podávame chorým ľuďom, nám slúži aj liečebne,“ zdôraznila Kavecká.

Ocenenia boli slávnostne odovzdané v pondelok na zasadnutí zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

Foto: Ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM