Lenka Merava Kultúra

Festival Bažant Pohoda 2011 už pozná prvých účinkujúcich

Festival Bažant Pohoda 2011 už pozná mená prvých zahraničných interpretov, ktorí prídu do Trenčína v júli budúceho roka. Prvým je dánska speváčka a gitaristka Marie Fisker, druhým zoskupenie zo scény world music Balkan Brass Battle, ďalším bubeník To

Speváčka Marie Fisker pochádza z Kodane, jej zmes rocku a bluesu má atmosféru filmov Davida Lyncha, kritici ju prirovnávajú aj k britskej interpretke P. J. Harvey. V roku 2005 získala v Dánsku ocenenie pre najlepšieho nováčika.
Projekt Balkan Brass Battle spája rumunských dychovkárov Fanfare Ciocarlia a srbské teleso The Markovič Orkestar. Obidve mnohočlenné kapely vystúpia spoločne na jednom pódiu a budú sa snažiť presvedčiť divákov, ktorá z nich hrá lepšie a divokejšie. Fanfare Ciocarlia, dvanásťčlenný orchester z rumunskej dedinky Zece Prajini, si postupne vybudoval reputáciu najrýchlejšej balkánskej dychovej kapely. Orchester Bobana Markoviča spoznal svet vďaka soundtrackom ku Kusturicovým filmom a na koncertných pódiách dokázal svojou živelnosťou aj hudobným majstrovstvom, že patrí k tomu najlepšiemu vo svojom odvetví.
Z hry Tonyho Allena, stále vitálneho sedemdesiatnika, sála absolútny pokoj, aj keď bubnuje najzložitejšie pasáže, akoby hral tromi rukami naraz a pritom nezabudol na nehu. Rodák z Nigérie je označovaný spoločne so svojím dlhoročným spoluhráčom, saxofonistom Felom Anikulapom Kutim, za zakladateľa afrobeatu. Festival Bažant Pohoda 2011 sa uskutoční 7. až 10. júla na trenčianskom letisku, predpredaj vstupeniek sa začal 1. októbra 2010.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM