Webnoviny - Rôzne

Habánik žiada dôslednú kontrolu na Trenčianskej univerzite

Podpredseda ĽS-HZDS a štátny tajomník na ministerstve školstva žiada dôslednú kontrolu v súvislosti s údajným a zatiaľ nepotvrdeným expresným udeľovaním titulov na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne

„V prípade akýchkoľvek pochybení budem žiadať vyvodenie osobnej zodpovednosti a to aj v prípade morálnych alebo etických pochybení. Zásadne odmietam myšlienky a úvahy o zasahovaní do kontrolných mechanizmov v súvislosti s informáciou, že na univerzite pôsobím ako radový vysokoškolský učiteľ. Ide o hrubé klamstvo s osobným a politickým podtextom s jediným logickým vysvetlením, že tieto moje pevné postoje môžu niekomu prekážať,“ uviedol Habánik dnes pre agentúru SITA.

Habánika mrzí, že univerzita musí čeliť útokom, ktoré poškodzujú jej dobré meno, devalvujú prácu zamestnancov, absolventov a študentov. „Z titulu funkcie štátneho tajomníka na MŠ SR sa zaručujem za nezávislú a autonómnu činnosť kontrolnej komisie. Len klamár a diletant má záujem podsúvať verejnosti neoverené fakty a domnienky a každému súdnemu človeku je zrejmé, že od samého začiatku neustále opakujem potrebu dôsledného prešetrenia celej záležitosti,“ do­dal.

O pochybnom vydávaní diplomov informoval v pondelok denník Pravda. Rektor univerzity si nemyslí, že by niekto na jeho škole porušoval zákon. Kauzu spája s komplexnou akreditáciou, vnútornými pnutiami na škole a osobnými problémami zamestnankýň na Fakulte sociálno-ekonomických vzťahov. Ak sa v Trenčíne škandál podobný prípadu na Západočeskej univerzite v Plzni potvrdí, podľa ministra školstva Jána Mikolaja školu neminie trest.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM