Lenka Merava Rôzne

Hotel Tatra je oddnes zavretý, začala sa rozsiahla rekonštrukcia

Trenčiansky hotel Tatra, ktorý je jedným zo symbolov mesta, je od 13. decembra mimo prevádzky. Jeho majiteľ - spoločnosť Synot dnes začala rozsiahlu rekonštrukciu objektu. Náklady na ňu dosiahnu desať miliónov eur, pričom Európska únia prispeje na pr

Podľa riaditeľa hotela Tatra Ladislava Firita dôvodom rozsiahlej rekonštrukcie je odstránenie rizika spojeného so zhoršujúcim sa technickým stavom budovy a predovšetkým jeho výrazná modernizácia so zachovaním secesného štýlu hotela, ktorý otvorili už v roku 1902.
Rekonštrukciu podstúpi podľa neho nielen hotelová hala a komunikačné priestory hotela, ale v hoteli pribudne aj moderné wellness centrum na motívy rímskych kúpeľov. Po rekonštrukcii bude v troch podlažiach 78 izieb s celkovou kapacitou 138 lôžok.
„Cieľom rekonštrukcie je vytvorenie kongresového hotela mestského typu, ktorý bude disponovať dostatočnou kapacitou hotelových a kongresových priestorov a zároveň ponúkne klientom atraktívne doplnkové služby,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Synot Magda Pekařová.
Ako dodala, hotel Tatra ponúkne prácu približne 62 zamestnancom. Počas celej rekonštrukcie bude hotel pre verejnosť zavretý, jeho služby budú môcť ľudia využívať pravdepodobne v máji roku 2012.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM