Samospráva

Investícia za vyše 4 milióny eur: Historické Mierové námestie čaká rekonštrukcia

Trenčín chce v budúcom roku komplexne zrekonštruovať historické Mierové námestie. Celkové náklady na obnovu dosiahnu viac ako 4 milióny eur bez DPH.

Ilustračný obrázok k článku Investícia za vyše 4 milióny eur: Historické Mierové námestie čaká rekonštrukcia
Zdroj: TASR

Zámer na vyhlásenie verejného obstarávania na stavebné práce schválili na štvrtkovom mimoriadnom zasadnutí poslanci mestského zastupiteľstva.

Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka sa na celkovej investícii bude podieľať mesto sumou 2,6 milióna eur bez DPH, zvyšné investície budú v réžii správcov sietí. „Momentálne rokujeme so správcami jednotlivých inžinierskych sietí so snahou zabezpečiť budúcu spoluprácu a koordináciu pri samotnej rekonštrukcii inžinierskych sietí v rámci Mierového námestia,“ doplnil trenčiansky primátor s tým, že schválením zámeru vyhlásiť verejné obstarávanie sa poslanci zároveň zaviazali v budúcoročnom rozpočte schváliť financie na rekonštrukciu.

Súčasťou rekonštrukcie bude komplexná výmena inžinierskych sietí a rekonštrukcia povrchov námestia. Doplní sa vybavenosť námestia – mobilné pódium, osvetlenie, ozvučenie, wifi, príprava pre možnosť organizovania rôznych podujatí. Mesto zároveň poskytne formou daru svoju projektovú dokumentáciu spoločnostiam Západoslovenská distribučná a Trenčianske vodárne a kanalizácie.

„Ak všetko pôjde podľa plánu, do konca roka by mala byť skončená súťaž a mal by byť známy zhotoviteľ. Nasledovať budú archeologické prieskumy a začiatkom marca by sa mala začať rekonštrukcia. Chceme aby práce trvali maximálne deväť mesiacov. Moja predstava je, aby sa námestie skolaudovalo začiatkom decembra 2017 a na novom námestí by sa už mohli konať budúcoročné vianočné trhy,“ priblížil trenčiansky primátor.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM