Monika Földešiová Rôzne

Investor žiada odškodné

Spoločnosť Tatra Real Trade, ktorá chcela v centre Trenčína vybudovať podzemné garáže, žiada od mesta vyplatiť viac ako 1,2 milióna eur. Stavbu zastavil pamiatkový úrad kvôli archeologickým nálezom. Spoločnosť sa obrátila na Okresný súd v Trenčíne, k

„Snažíme sa dostať späť k prostriedkom, ktoré sme museli investovať do prípravy a realizácie stavby, ktorá bola zmarená,“ povedal podpredseda predstavenstva spoločnosti Roman Doupovec.
Michal Turák z Krajského súdu v Trenčíne informoval, že Okresný súd Trenčín vydal platobný príkaz vo výške viac ako 1,2 milióna eur a odporca (mesto Trenčín – pozn. TASR) voči nemu podal odpor.
„Voči platobnému rozkazu mesto v zákonnej lehote podalo odpor. Platobný rozkaz doručený mestu bol vydaný v rozpore so zákonom a mesto ho považuje aj za protiústavný. To však nič nemení na vyjadrení primátora Richarda Rybníčka ukončiť túto vec v čo najkratšej možnej dobe,“ informoval hovorca Trenčína Richard Nemec.
Ako dodal, ak by mesto sumu zaplatilo, k dnešnému dňu by bola navýšená o takmer 140.000 eur na úrokoch. Mesto sa snaží, aby jama bola čo najskôr odstránená, a to ešte v tomto roku. To, akým spôsobom to mesto docieli, je podľa neho predmetom rokovania.
Právnik a poslanec mestského zastupiteľstva v Trenčíne Ján Kanaba si myslí, že žaloba je na zlej adrese. „Žaloba by mala smerovať na toho, kto zmaril pokračovanie výstavby. Mesto ako vlastník pozemku nemôže za to, že niekto z Krajského pamiatkového úradu vydal rozhodnutie o nepokračovaní vo výstavbe,“ zdôraznil Kanaba.
Na pozemku pred bývalým Domom armády chcela spoločnosť Tatra Real Trade vybudovať podzemné garáže a na povrchu presklenú budovu. Na základe archeologického prieskumu stavbu zastavili, počas výkopových prác sa v objekte našli zvyšky opevnenia mesta. Od roku 2008 tak rozkopané priestranstvo hyzdí centrum Trenčína.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM