Zuzana Vajayová Rôzne

Jesenná Pohoda bola skvelá!

Posledný novembrový víkend sa uskutočnila na výstavisku v Trenčíne zimná verzia festivalu Bažant Pohoda - Pohoda Indoor Camping Festival 2011.

Prvého ročníka festivalu sa zúčastnilo viac ako tisíc návštevníkov, pre ktorých bol pripravený bohatý program. Kempovalo sa v troch halách, kde si návštevníci postavili viac ako 200 stanov ! Aj účinkujúci boli nadšení z nápadu vytvoriť zimný festival. Všetci sa zhodli na jednom – niečo také ešte nevideli.

V programe vystúpili slovenské, české ale i zahraničné hudobné hviezdy. Veľký úspech už tradične zožala skupina Puding Pani Elvisovej, príjemným prekvapením pre návštevníkov bolo i bláznivé zoskupenie hudobníkov Sto múch či tanečný workshop s Jarom Bekrom, počas ktorého sa mali možnosť naučiť tancovať na pieseň z videoklipu Groove Is in my Heart. Jaro Bekr ohodnotil ich výkon : „Ďakujem všetkým, čo ste si prišli zatancovať. Program piatkového dňa končil o piatej ráno, takže klobúk dolu pred každým jedným z vás, čo ste vstali a prišli na workshop. Tlieskam Vám!“ Ako im to išlo, si môžete pozrieť v priloženom videu.

Medzi hlavné hviezdy z Veľkej Británie vystupujúce na Pohoda Indoor Camping Festivale patrili Hadouken, Esben and The Witch, New Young Ponn Club a Sophie Baker. Všetci predviedli skvelé výkony, publikum bolo nadšené. Väčšina vystupovala v neskorých večerných hodinách, ale energia z nich sa preniesla na ľudí skákajúcich pod pódiom, ktorí si nôtili spolu s interpretmi známe piesne.

Tak ako na letnej Pohode i tu si každý našiel niečo srdcu blízke. Zaujímavé boli aj diskusie, kde sa sústreďovalo veľmi veľa ľudí. Ľuboš Dzúrik napísal knihu Cesta od boľševika k nezávislosti, o ktorej sa tiež diskutovalo. Keď uvidel, koľko ľudí prišlo na túto diskusiu, hneď zareagoval : „Prečo ste tu a nie ste na vystúpeniach? To nie je možné, aby tu bolo kvôli mojej a Martinovej knihe toľko ľudí ! Určite Vám bola zima, tak ste sa prišli ohriať, však?“ Diskusie boli v pavilóne 3, kde bolo skutočne veľmi teplo, avšak ľudia zareagovali inak, ako očakával. „Sme zvedaví na to, čo nám poviete o knihách. Je to pre nás taký relax počúvať o niečom, čo ste zažili a spísali do knihy.“ O svojej knihe – Zápas , rozprával aj Martin Beďatš a mnohí ďalší. Diskusie i knihy sa sústreďovali na život pred a po 17.novembri 1989.

Každý návštevník , ktorý bol už unavený z diskusií alebo vystúpení mal k dispozícii IhrYsko ponúkajúce rôzne hry, inštruktáž od Curaproxu, ako správne čistiť zuby, či Zoznam s notebookmi a bezplatným pripojením na internet a mnohé ďalšie aktivity. Na Pohode bola uvoľnená atmosféra, ktorú som sa snažila zachytiť i v zopár fotografiách. Verím tomu, že táto verzia Pohody sa zopakuje i o rok a stane sa trádiciou tak ako Bažant Pohoda. V lete to bude už 16.ročník.

Zdroj: Lucia Sluková

Jesenna Pohoda
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM