Lenka Merava Rôzne

Kandidát na primátora Ján Krátky

Rozhovor s poslancom a kandidátom na primátora Jánom Krátkym Prečo ste sa rozhodli kandidovať? Išlo o spoločenskú objednávku na jednej strane z KDH, ale rovnako ma oslovili ľudia a hovorili, že by som mal do toho ísť, keďže im na

Čo ste spravili doteraz pre Trenčanov a Trenčín? Budem hovoriť z pozície poslanca. Či už to bola v Nozdrkovciach kanalizácia alebo vtedy ešte neexistujúce osvetlenia, alebo blikajúce tri žiarovky , teraz je tam osvetlenia viac. Zadlženosť mesta som nepripúšťal ako predseda finančnej komisie do neúnosnej miery, moje pôsobenie z pohľadu odbornosti a financovania nebolo v tom období v konsolidovanom stave. Dalo by sa povedať, že keď bolo plánované zrušenie škôlky na Sihoti, tak sa za mnou zastavila riaditeľka a osobne som sa zasadil za to, aby škôlka bola zachovaná a zachovaná je.

Konsolidácia, ako to myslíte? Ide o presné financovanie mesta. Finančná situácia mesta je vo vysokom zadlžení, v zlej štruktúre krytia týchto dlhov a dlhodobými záväzkami, nemyslím dlhodobé úvery. Druhá časť sú vnútorné úspory v chode mesta a úradu. Je potrebné to jednoznačne celé prehodnotiť, a zistiť kde a ako sú vynakladané. Určite treba odstúpiť od niekoľkých zmlúv, ktoré sú pre mesto nevýhodné.

Ak by vás Trenčania zvolili za primátora, aká by ich čakala budúcnosť?
Trenčín čaká v prvom rade konsolidácia a nemám na mysli len financií, ktorá je nevyhnutná a čo najskôr sa musí začať, je to aj vzťahov , komunikácie s obyvateľmi. V žiadnom prípade nie zatvorený úrad. Veľmi ma rozčuľovalo, keď som prišiel na úrad a nedalo sa dostať do kancelárie k pracovníkom úradu, treba si uvedomiť že úrad je tu pre ľudí a nie ľudia pre úrad. Určite by som sa vedel postarať o vzťahy a rokovania s ministerstvom, aj keď poviem k straníckemu kolegovi Figeľovi pre efektívnejšie využitie možnosti výstavby mosta, ktorý bude stavaný. Záleží na tom, ako budú vynútené investície a kým financované. Myslím tým ,prístupovú cestu, kanalizácie, terénne úpravy .K tomu treba mať vzťah a vedieť presne o čom, ako a akým spôsobom ísť na to.

Akú kampaň zvolíte? Kampaň nám už beží. Najviac som zmeškaný nominant, pretože som neplánoval kandidovať, pokiaľ ma nepresvedčili. Zatiaľ sa prezentujem drobnými článkami , posledné dni sú prvé bilboardy vonku, očakávam sa prihovoriť letákmi, stretnutiami s obyvateľmi, samozrejme máme internetové siete, mám svoju webovú stránku. Očakávam otázky od ľudí, veľmi rád im odpoviem , pretože ľudia, keď ma poznajú sa rozchádzajú s tým, že mi dajú svoj hlas.

Vklad do kampane. Predpokladám, že kampaň môže stáť 30 až 40 tisíc eur. Financujem to väčšinou z vlastných zdrojov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM