Lenka Merava Kultúra

Kocur v čižmách v Bojniciach

Na Bojnickom zámku sa koná jubilejný 15. ročník Rozprávkového zámku. Dva rozprávkové víkendy má už Kocúr v čižmách za sebou. Tretí sa uskutoční od 2.do3. júla. podujatie pre deti a dospelých pripravili Slovenské národné múzeum, Múzeum Bojnice

Príbeh sa odohráva z dedinského prostredia,ktorý začína smrťou mlynára a jeho dedictvom. Mlynárovmu synovi Pierovi zostali len dva groše a verným no prešibaným priateľom kocúrom Perom.Pier mal dvoch bratov,ktorí si majetok po otcovej smrti si rozdelili. Vysmiali sa mu a vyhnali z mlyna s tým, že im nebude žiadnym osohom. Pier s kocúrom sa teda odobrali do sveta. Za dva groše ušil obuvník pre kocúra čižmy a takto obutý sa vybral so svojim pánom za dobrodružstvom. Pier spolu s kocúrom prešli rozličnými skúškami, pri ktorých dokázali že s kúskom šťastia, dôvtipu a rozumu sa dá aj z mála získať maxikum.

Okrem rozprávky si návštevníci môžu vo Výstavnej sieni pozrieť výstavu maliarskeho umenia Karla Gotta. Kolekcia obsahuje viac ako 40 reprodukcií diel, ktoré návštevníkom dovolia nahliadnuť nielen do jeho života, ale aj do jeho súkromia, snov či predstáv. Výstava je doplnená o modely šiat na motívy vybraných obrazov od módnej návrhárky Ivety Řádkovej, ale aj o zaujímavosti a fotografie zo života Karla Gotta. Výstava potrvá do 10. júla.

kocur v cizmach
24
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM