Webnoviny - Rôzne

Komisia v Trenčíne má na stole prvý podnet od kandidáta

Prvý podnet od kandidáta na poslanca eviduje volebná komisia Trenčianskeho samosprávneho kraja. Dostala ho od Milana Olšovského z Dolného Lieskova, ktorý kandiduje za stranu Úsvit v považskobystrickom obvode.

(WEBNOVINY) – Neznámi ľudia tam roznášali po schránkach sfalšované správy ŠtB, podľa ktorých donášal na ľudí ich “protisocialistické nálady”.

Komisia má tieto udalosti prešetriť, pretože podľa kandidáta akcia poškodila v predvolebnom období jeho meno. “Volebná komisia na svojom najbližšom zasadnutí zoberie tento podnet na vedomie,” uviedol predseda volebnej komisie Jaroslav Aštary. Okrem Olšovského komisia zaznamenala ešte jeden podnet od obyvateľa Trenčína, ktorý sa sťažoval na to, že kandidát SNS Jaroslav Ridoško mal po meste umiestnené billboardy ešte pred začatím volebnej kampane.

Voľbami sa zaoberá aj polícia. Okrem Olšovského podal trestné oznámenie ešte nezávislý kandidát Jozef Keruľ, ktorý kandiduje rovnako v obvode Považská Bystrica. Pre agentúru SITA to potvrdil trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. Keruľa k tomu viedlo to, že sa v meste objavili plagáty, na ktorých súloží. Podľa kandidáta ide o nepodarenú a jasnú fotomontáž. “Polícia v oboch prípadoch začala trestné stíhanie pre prečin ohovárania,” dodal Kudlička.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM