Lenka Merava Kultúra

Koncert 3D band spolu s divadielkom dotyky

V priestoroch knižnice Michala Rešetku sa včera uskutočnil predsilvestrovský hudobno- poetický recitál v podaní skupiny 3Dband a divadielka Dotyky.

Dušan Žembera zhudobnil básne, ale aj vlastné texty. "Som členom literárneho klubu Omega. Snažím sa, aby pesničky neboli mŕtve a s chlapcami ich zhudobňujem. Robím ich živšie, ako keby sa vydajú v knižke a založia sa. Deväťdesiat percent sú moje pôvodné texty ale beriem aj texty od pána Válka, Kolára, "povedal člen skupiny 3D band. Na texty od členov klubu Omega ešte neprišlo, lebo má stále dosť svojich textov. Texty sú podľa neho všade okolo nás. skladá ich od školských problémov, keďže je učiteľom, od problémov medzi ľuďmi, problémy o láske, živote nakoniec o rozvodoch , rozchodoch aj o smrti. Na koncerte hrali skladby z literárnej zbierky Kradnutá láska na školskej lavici, ktorá vyšla minulý rok. Ide o básne o láske, vzťahoch medzi ľuďmi, platonickej láske prežitej láske. V budúcnosti by chceli spolupracovať spolu s Omegou a divadielkom Dotyky a urobiť raz do mesiace pravidelné kultúrne posedenie pre ľudí. ** Ako trávi Vianoce, Silvestra Dušan Žembera** ** Ako trávite sviatky Vianoce, Silvester Nový rok?** Nie som človek, ktorý by si na tieto veci mimoriadne potrpel, viac-menej beriem život tak ako ide a snažím sa ho užívať.

Znamenajú pre vás Vianoce niečo výnimočné? Iste. Vianoce znamenajú pre mňa sviatok, radosť, stretnutie sa s ľuďmi, so známymi. Nakoniec výsledkom toho je aj posedenie, ktoré je tu.

Dodržiavate zvyky? Nedodržiavam, som lajdák v tomto smere.

Aké plány máte na Silvestra? Uvidím, čo sa s kapelou podarí. Možno si pôjdeme ako partia niekde sadnúť. Uvidím ako to dopadne. Všetko nechávam na poslednú chvíľu. Nikdy neplánujem.

3Dband
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM