Prokop Slováček Rôzne

KURIOZITA DŇA: Nová aplikácia vás každý deň zavolá na „lacný“ drink

Aplikácie vládnu svetom. Najnovšie je na svete jedna, vďaka ktorej si môžete dať pohárik svojho obľúbeného alkoholu za dobrú cenu. Každý deň.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Nová aplikácia vás každý deň zavolá na „lacný“ drink
Zdroj: Facebook

V aplikácia Hooch (anglický slangový výraz pre alkohol) si dobíjate kredit každý deň za cca 10 eur, a po objednávke drinku čašník, alebo servírka váš kredit znehodnotí.

Možno sa bude zdať niečo také na naše pomery zbytočné, ale v Los Angeles, alebo v New Yorku, kde aplikácia získala popularitu, to malo svoje opodstatnenie. Spomínaná suma tam väčšinou na jeden drink nevystačí, takže zákazníci pijú lacnejšie, ako keby prišli do baru bez aplikácie.

Spokojnosť na oboch stranách

Spokojní sú zákazníci, ale aj bary a reštaurácie, ktoré majú plno. Ich povinnosťou je ponúknuť každý deň minimálne tri možnosti, z ktorých si môžu návštevníci vyberať.

Autor nápadu, a šéf firmy Hooch Lin Dai tvrdí, že každý, kto už do baru vďaka aplikácii dorazí, utratí ďalších 30 až 40 dolárov. V reštaurácii je následná útrata ešte vyššia.

Firma vznikla len v roku 2014 a počiatočný vklad jej zakladateľov bol milión dolárov. Teraz, zdá sa, už sú jej majitelia „za vodou“. Investori sú ochotní dotovať nápad ďalšími miliónmi. Do zoznamu barov, reštaurácií či klubov, ktoré s aplikáciou spolupracujú, pribúdajú stále nové, a často aj tie najvychytenejšie. Aplikácia funguje v deviatich amerických mestách a v Hongkongu.

KURIOZITA DŇA: Nová aplikácia vás zavolá do baru na „lacný“ drink
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM