Lenka Merava Rôzne

Ľ. Žabár: Neúnosná dopravná situácia je výsledkom nekoncepčnosti

Trenčín 2. novembra (TASR) - Neúnosná dopravná situácia v Trenčíne je výsledkom nekoncepčnosti a faktu, že riešenie problému neumožňovalo spoluprácu mesta, vyššieho územného celku, vlády SR a aj zdrojov Európskej únie. Myslí si to kandidát na primát

„Druhým problémom je samotné mesto, jeho zlé hospodárenie, katastrofálne ekonomické výsledky a zadlženosť, ktoré sumárne neumožňujú vstupovať mestu razantnejšie do riešenia tejto otázky,“ dodal.
Nezávislý kandidát na primátora Jaroslav Olah vidí problém v prioritách samosprávy. Súčasné vedenie mesta podľa neho posúvalo problematiku dopravy v meste na úroveň vizualizácií, štúdií a projektovej dokumentácie, ktorá v konečnom dôsledku končila ako hŕba papiera niekde v šuplíku.
„Žiaľ, za tieto balíky papiera sme museli zaplatiť nemalé peniaze z mestského rozpočtu – našich daní, ktoré následne v meste chýbali a chýbajú na realizáciu dlhodobo zanedbávaných problémov v meste – bezbariérové chodníky a vstupy, kruhové objazdy, opravy a budovanie chodníkov, osvetlenie a podobne,“ uviedol Olah s tým, že v prípade druhého cestného mosta cez Váh má riešenie v rukách ministerstvo dopravy.
„Druhý cestný most cez Váh mal byť vybudovaný už pred šiestimi až ôsmimi rokmi. Dopravná situácia v Trenčíne sa za posledných 20 rokov neriešila koncepčne a komplexne, ale iba čiastkovo a nekompetentne. Dopravná dostupnosť je alarmujúca a parkovacie miesta sú nedostačujúce,“ uviedol ďalší nezávislý kandidát Pavol Poljovka.
Ako dodal, obyvatelia Trenčína boli doteraz rukojemníkmi záujmov rôznych lobistických zoskupení. Je potrebné okamžite zmeniť tento trend a vymaniť sa tak z nastaveného smerovania. Problém je možné podľa Poljovku riešiť rozšírením cestných komunikácií, vybudovaním kruhových objazdov a obchvatov.
„V prípade môjho zvolenia za primátora mesta Trenčín garantujem začatie s výstavbou mosta v I. polroku 2011, jeho financovanie bude zabezpečené v značnej miere zo štátnych zdrojov,“ zdôraznil.

zdroj: TASR (pok pa)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM