Lenka Merava Kultúra

Lákadlom na Lodenici 2010 Claire Lynch

"Verím v lásku, verím vo vyššiu moc, verím v Boha....," hovorí americká speváčka Claire Lynch Tradičný už 12 ročníku Lodenice 2010 prebieha od 26. do 28. augusta na autocampingu Lodenica v Piešťanoch.

Festival, ktorého hviezdami počas prvého dňa boli Jan a František Nedvědi, naladili príjemnú nočnú atmosféru. Na druhý deň sa počasie zhoršilo, ale ani to neodradilo návštevníkov od príchodu na festival, ktorí si chceli vypočuť svojich interpretov. K dobrej nálade prispel country spevák Allan Mikušek a americká Hviezda country a bluegrassu Claire Lynch. Speváčka je držiteľkou nominácie Grammy Award a prestížneho ocenenia IBMA v kategórii speváčka roka. Ako sama hovorí, bola z toho veľmi vzrušená. „Je to 12 rokov, keď som bola prvý krát nominované v roku 1997. Trošku som v to dúfala, bola to moja šanca,“ hovorí Claire Lynch. Ten kto počul jej hlboký, vysoký, ženský hlas, potvrdil, že si nomináciu právom zaslúži. Spievala o láske a hneve. Sama však už po 25 ročnom manželstve hovorí, že je v súčasnosti vydatá za svoju kariéru. Okrem toho hovorila, že láska a nenávisť nemôžu mať k sebe blízko, pretože ten kto nenávidí, nemohol mať skutočne rád. Niektorých návštevníkov zaujímalo či speváčka verí v lásku na prvý pohľad. Speváčka povedala: „Myslím, že sa mi to nikdy nestalo. Možno jeden chlapec. Bolo to šialené, stretla som ho na južnom pobreží na ostrove v Amerike. Bola som teenegerka. Povedal mi, že ma miluje, ja som sa zmohla len na uf uf, nikdy sa mi to predtým nestalo. Toto by som mohla pokladať za lásku na prvý pohľad,“ povedal zaskočená a v rozpakoch Claire.

Aká je jej životná filozofia? „Verím v lásku, verím vo vyššiu moc, verím v Boha. Keď sú ľudia okolo mňa a počúvajú ma som citlivá, ale myslím si, že je to dôležité, v budúcnosti mojím snom je zarábať viac peňazí,“ dodala s úsmevom Claire.

Po účinkovaní na festivale Lodenica 2010 v súčasnosti je na ceste do Zúrichu v Nemecku, kde ju čaká ďalší koncert.

lodenica 2010
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM