Martin Károly Krimi

Letecká tragédia na Považí: Jedno z lietadiel padlo len niekoľko desiatok metrov od školy, výpoveď očitého svedka!

Jedno z dvoch lietadiel L 410, ktoré sa dnes ráno zrazili nad obcou Červený Kameň v Ilavskom okrese, padlo do hôrky len niekoľko desiatok metrov od tamojšej školy a rodinných domov. Obyvateľ jedného z nich Dušan Martiš bol medzi prvými, ktorí sa k zrútenému lietadlu dostali.

Ilustračný obrázok k článku Letecká tragédia na Považí: Jedno z lietadiel padlo len niekoľko desiatok metrov od školy, výpoveď očitého svedka!
Zdroj: TASR

Hrozná tragédia na Považí si vyžiadala 7 ľudských životov. Viac svetla do nehody vniesol neskôr minister Robert Kaliňák.

„Krátko po deviatej manželka zbadala, ako nad nami rotuje veľké lietadlo. Videl som, ako vyhadzuje výsadkárov. To bolo asi desať sekúnd a zrazu pri tej rotácii padalo dole. Vybehli sme von, ľudia vonku už robili paniku. Videli sme, že padlo nie jedno, ale dve lietadlá. Jedno lietadlo malo useknutý chvost, pilot ho nemohol ovládať a stále rotovalo. Druhé lietadlo padlo kúsok od školy,“ priblížil Martiš s tým, že po príchode k troskám zrúteného lietadla videl jednu mŕtvu osobu, zrejme šlo o pilota.

Ľubomír Matejíček z Červeného Kameňa bol očitým svedkom zrážky oboch lietadiel. Prekvapilo ho, prečo jedno lietadlo podlietava druhé. „Zrazu sme počuli náraz, uvedomil som si, že sa zrazili. Mali sme strach, že spadnú do dediny, už sme chceli utekať. Videl som, ako začali skákať parašutisti, najskôr som si myslel, že vyhadzujú nejaké balíky. Videli sme, ako jedno lietadlo padlo za horizont, ešte sme počuli, ako tresklo o stromy,“ uviedol Matejíček.

Pri leteckom nešťastí, ktoré sa stalo dnes ráno nad obcou Červený Kameň, zahynulo pri nácviku hromadného zoskoku na nedeľný (23.8.) letecký deň na letisku v Slávnici sedem osôb – traja parašutisti a štyria členovia posádky. V každom lietadle bolo 17 parašutistov a dvaja členovia posádky. Podľa informácií zo zdrojov blízkych Aeroklubu Dubnica nad Váhom, ktorý spravuje letisko v Slávnici, letecký deň zrušili.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM