Rôzne

Máj, lásky čas: Hlasujte za najromantickejšie zákutie Trenčína!

Vyberte sa na jarnú romantickú prechádzku a užívajte si májovú atmosféru mesta.

Ilustračný obrázok k článku Máj, lásky čas: Hlasujte za najromantickejšie zákutie Trenčína!
Zdroj: Dnes24.sk

Jar prebúdza prírodu a dáva novú tvár aj uliciam miest. Aj v našom historickom meste máme známe malebné zákutia, ktorým májové dni vdýchli celkom novú atmosféru. Vyberáme tri z nich. Ktoré je najmilšie vám? Hlasujte.

Trenčiansky hrad

Dominanta mesta Trenčín, ktorá sa už po stáročia vyníma nad mestom v celej svojej kráse tu nemôže chýbať. Pomerne rozsiahly historický komplex týčiaci sa na vápencovej skale bol odjakživa charakteristickou črtou mesta. Neodmysliteľný súbor hradných palácov s vyčnievajúcou Matúšovou vežou, na ktorú nadväzujú ďalšie gotické paláce zakaždým vytvára rozprávkový pohľad pre náhodne okoloidúcich zaľúbencov.

Čaro miesta podmieňuje aj výhľad zo spomínanej veže nielen na okolité rozloženie mesta, ale aj Vršatské bralá, Drietomský žľab, Považské podolie či Trenčiansku kotlinu so vzdialeným výhľadom na Beckovský hrad.

Punc naozaj romantického miesta potvrdzuje aj Delová bašta, v ktorej si už mnoho snúbencov povedalo svoje áno.

Park Milana Rastislava Štefánika

Na Slovensku je len málo miest, ktoré sa môžu opodstatnene pýšiť unikátnym historickým parkom, ktorý má viac ako storočnú históriu. Park gen. M. R. Štefánika je dôverne známym miestom mnohých randiacich párikov.

Množstvo vlnovitých cestičiek ponúka ideálny relax na prechádzky, nedeľné pikniky alebo meditáciu. Osobitné čaro má najmä v jeseni, keď sa staré stromy premenia na farebnú estrádu, ktorá zakaždým vytvára jedinečný zážitok.

Ulička Marca Aurélia

Je významovo pomenovaná podľa slávneho rímskeho cisára. Zároveň patrí k najmalebnejším a zároveň najkrajším uličkám mesta. Pri jej prechode, napríklad na hrad, má človek pocit, akoby sa na malý moment ocitol v starej Prahe, prípadne inom historickom meste Európy alebo sveta. Bez nej si už romantické prechádzky v našom meste ani nedokážeme predstaviť.

Ktoré z týchto zákutí má pre vás najväčšie čaro?

Foto: Ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM