Marek Vatraľ Správy Samospráva

Mesto Trenčín pridelilo 43 nájomných bytov: Aké kritéria museli žiadatelia splniť?

Byty boli postavené s finančnou podporou Štátneho fondu rozvoja bývania a z dotácie Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Trenčín pridelilo 43 nájomných bytov: Aké kritéria museli žiadatelia splniť?
Zdroj: Mesto Trenčín

Mestské zastupiteľstvo schválilo na ostatnom zasadnutí uzatvorenie nájomných zmlúv so 43 oprávnenými žiadateľmi o nájomné byty na Veľkomoravskej u­lici.

"Na základe kritérií, ktoré vyplývajú aj zo zákona o tomto sociálnom bývaní, ale aj zo zákona, keď tieto byty boli kúpené s podporou Štátneho fondu rozvoja bývania a z dotácie Ministerstva výstavby, museli sme sa riadiť zákonom. Zo všetkých žiadateľov bol urobený výber oprávnených žiadateľov, ktorí spĺňali v prvom rade finančné kritérium, že ich príjem nepresiahol trojnásobok alebo v niektorých prípadoch aj štvornásobok ich životného minima. Ďalším kritériom bolo aj to, aby mal žiadateľ taký príjem, ktorým by dokázal nájomné platiť. Nechceli sme byt prideliť niekomu, kto nemá žiadne finančné prostriedky. Potom by sme tu mali hotových neplatičov. Ďalším kritériom bolo ešte, aby žiadateľ nemal podlžnosti voči mestu, či už sa to týka dane alebo komunálneho odpadu, " ozrejmila na margo kritérií výberu žiadateľov poslankyňa Struhárová počas zastupiteľstva.

Byty boli postavené s finančnou podporou Štátneho fondu rozvoja bývania a z dotácie Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky. Na byty sa teda vzťahuje zákon o dotáciách na rozvoj bývania a o sociálnom bývaní. Nájomné zmluvy budú uzatvorené na 3 roky s možnosťou predĺženia zmluvného vzťahu o maximálne tri roky.

Ostatné mestské zastupiteľstvo sa konalo 4. júla 2018.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM