Samospráva

Mesto Trenčín spúšťa novú webovú stránku: V čom bude iná?

Počas prechodného obdobia bude v prevádzke aj staré webové sídlo mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Trenčín spúšťa novú webovú stránku: V čom bude iná?
Foto: Marek Vatraľ

Mesto Trenčín spúšťa v pondelok do ostrej prevádzky svoju novú webovú stránku.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, počas skúšobnej prevádzky novej stránky do nej zapracovali aj niektoré pripomienky verejnosti. „Upozorňujeme, že v prvých dňoch môže dôjsť k výpadkom, ktoré ale nebudú dlhodobé. Web budeme ešte dopĺňať ďalšími informáciami, " uviedla Ságová.

Nová mestská webstránka je podľa nej naprogramovaná na otvorenej platforme Wordpress, v budúcnosti bude vylepšovanie stránky oveľa jednoduchšie, ako bolo doteraz. Nový dizajn podporuje aj tablety a smartfóny. Prepracovaná je štruktúra informácií, vylepšená sekcia otázky a odpovede s možnosťou prikladať súbory k podnetom a umiestňovať ich na mape. Nová stránka prináša širokú možnosť notifikácií, či už o novinkách, nových elektronických aukciách, alebo otázkach a odpovediach.

„Pripravuje sa aj Facebook Messenger Chatbot, ktorý bude notifikovať užívateľov o novinkách na webe. Zatiaľ nie je dostupný pre nedávne problémy Facebooku so súkromím, preto dočasne vypli možnosť spúšťať nových ChatBotov. Nová je multimediálna sekcia pre fotky, videá, virtuálne prehliadky a live kamery. Vylepšené je vyhľadávanie, prepracovaná sekcia zasadnutí mestského zastupiteľstva, výborov mestských častí a komisií, kde sú jednotlivé zasadnutia na jednom mieste,“ doplnila trenčianska hovorkyňa s tým, že Trenčín je prvou samosprávou na Slovensku, ktorá v tomto prípade pri verejnom obstarávaní využila spoluprácu so Slovensko.Digital.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM