Slávka Kellová Šport

Mikuláš je 10-násobným majstrom Slovenska v kickboxe

Počas víkendu sa uskutočnil v Liptovskom Mikuláši 18. ročník Majstrovstiev Slovenska v kickboxe. Domáci Klub Sazuka získal 10 zlatých, 6 strieborných a 3 bronzové medaily.

Organizátorom bol v spolupráci so Slovenským zväzom kickboxu domáci klub Sazuka Liptovský Mikuláš. Majstrovstiev , ktoré sa konali prostredí športovej haly Liptov Aréna, sa zúčastnilo 22 klubov a 163 pretekárov z celého Slovenska. Tí sa na domáci šampionát kvalifikovali na základe výsledkov počas celej sezóny. Najväčšiu pozornosť pútali súboje v ringu. Filip Barák, Pavol Garaj, Veronika Petríková, Michal Hromek, Vladimír Idrányi, Tomáš Možný sú úspešnými reprezentanti a patria k stáliciam tohto športu na Slovensku. Na uplynulom šampionáte potvrdili svoju výkonnosť a zaslúžene zvíťazili. Veľmi sympatické výkony potvrdili v ringu aj úspešní juniorskí reprezentanti Dominika Brieniková a Peter Franko.

V tatami disciplínach upútali súboje kadetov a juniorov. Zsolt Osadan, František Lukáč, Dávid Červeň, Viliam Vanta, Lenka Pilarčíková, Dominika Párčová, Pavol Gaško, Denis a Miroslav Lamancovci znamenajú nádej slovenského kickboxu.

V predvečer šampionátu sa uskutočnilo valné zhromaždenie zástupcov jednotlivých klubov, ktoré združuje Slovenský zväz kickboxu. Témou rozhovorov bola správa o činnosti, ktorú predniesol prezident zväzu Patrik Matejka a správa predsedu dozornej rady Petra Baláža. Členovia klubov schválili súťažný poriadok, ktorý predniesol Peter Bonk, predseda trénersko-metodickej komisie a prijali sa nové kluby.

Po realizácii športového sústredenia, ktoré sa uskutoční v júli, čakajú na pretekárov vrcholné podujatia roka a to šampionáty juniorov v Taliansku v septembri , októbrový šampionát seniorov v Macedónsku a ďalší v Írsku v novembri tohto roka.

Najuspešnejší z Liptovského Mikuláša:

JUNIORI Lenka Pilarčíková – 2×1. miesto v semikontakt a lightkontakt, vybojovala si nomináciu na juniorske ME v Taliansku Dominika Parčová – 1×1. miesto v K1, 2×2.miesto fullkontakt a lowkick, vybojovala si nomináciu na juniorské ME v Taliansku Oliver Zadrabaj – 2×1. miesto v semi a lightkontakt

SENIORI Peter Fiala – 1×1. miesto, 2. miesto a 3. miesto vo fullkontakt, lowkick a K1 Filip Barák – 1. miesto vo fullkontakt, nominovaný na MS v Írsku v kickboxe, na budúci týždeň odchádza do Turecka na ME v boxe

1. miesta ešte vybojovali: Adam Klamár, Richard Beňo, Marian Kulizák

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM