Lenka Merava Kultúra

Miroslav Žbirka žal úspech v Trenčíne

Do Mestskej športovej haly v Trenčíne zavítala slovenská spevácka hviezda Miroslav Žbirka. Už prvými piesňami si získal celé publikum.

Zahral skladby ako 22dní, Prvá, Biely kvet, Ako obrázok, Atlantídu a z najnovších pieseň Tvoj svet je môj zo seriálu Ordinácia v ružovej záhrade. Okrem nich zaspieval s Magdálenou Šalamúnovou a Čo bolí to prebolí s Martou nezabudol si ani piesňou pripomenúť Mariku Gombitovú. Počas celého koncert vládla príjemná atmosféra, nabitá veľkou energiou všetkých fanúšikov. Dav nielen tlieskal ale aj spieval. Na záver musel Žbirka dvakrát pridávať. Fanúšikovia sa postavili ,tlieskali, dupali a kričali. Nechceli ho len tak nechať odísť.

** Rozhovor so spevákom Miroslavom Žbirkom**

Vaše dojmy z koncertu Máme tu tradíciu. Aj minule tu bol veľmi dobrý koncert čo si pamätám. Výborná atmosféra, ale teraz to bolo o inom. Boli sme so symfonickým orchestrom. Graduje to. Veľmi radi sa sem vrátime. ** Spomínali ste že Marta nebola na všetkých koncertoch, prečo?** Minule bola v Poprade. Vynechala prvých šesť alebo sedem koncertov, pretože ochorela. Som veľmi rád, že aspoň v závere mohla prísť a boli sme tu kompletní aj s Magdalenou.

Čo Vás zaskočilo na turné?

Dcéra Linda nahradzovala Martu. Boli to pre mňa nervy, aj keď mala určitý tréning zo zboru. Musel som ju požiadať o pomoc, tak ju zastupovala v pesničke Čo bolí to prebolí. To boli pre mňa starosti navyše. Mal som nervy za ňu. Ukázalo sa, že to bolo zbytočné. To si budem pamätať.

Odkaz Trenčanom Príďte aj nabudúce, keď sa vyberieme na cesty určite Trenčín nevynecháme a bude pekne sa o nejakú dobu opäť stretnúť.

Niečo nové Musím to dať do poradia. Symfonický orchester je posledné s čím som vo svojom živote nerátal, a teraz sú na prvom mieste. Úvahy sú dokončiť ďalšie aranžmány a nahrať v štúdiu ako sa nahrávalo vážnu hudbu, venujem sa albumu Empatia. Máme rozrobený film. Začali sme točiť v Londýne má názov Empatia v Londýne a natočili sme k tomu klip aj k pesničke. Teraz to dorobíme. Potrebujem sa teraz sformovať a hlavne sa potrebujem vyspať.

Odkiaľ čerpáte nové inšpirácie vo vašom veku, lebo vy ste duchom stále mladý? Keby mohol byť človek aj inak mladý ,to by bolo krásne. Je príjemné, keď vás niekto pochváli a povie dobre vyzeráte, ale treba byť rozumný a treba si sily rozložiť. Keď sa vyspím zrejme nabehne svieži duch a myšlienky sa mi zoradia.
** Skladba, ktorá má vždy svoje miesto na koncerte.**MIroslav Neviem si predstaviť že by sme nezahrali Atlantídu.

Miro Zbirka
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM