Webnoviny - Rôzne

Na Slovensku extrémne mrzne, Poprad má polstoročný rekord

Slovensko naďalej sužuje extrémna zima. Z európskeho Ruska k nám prúdi veľmi studený, pôvodom sibírsky kontinentálny vzduch. Dnes očakávame jasno až polojasno, na severe miestami aj čiastočne zväčšená oblačnosť a výnimočne aj slabé občasné sneženie.

Hlavne v nižších polohách treba dávať pozor na hmly. V oblastiach so snehovou pokrývkou môžu dopravu skomplikovať snehové jazyky a záveje. Najvyššia denná teplota klesne na –16 až –10 stupňov, v južnej polovici stredného Slovenska a na západe –10 až –4 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 m bude okolo –18 stupňov.

V Poprade dnes padol viac ako polstoročný teplotný rekord

Podľa informácií z meteorologickej stanice Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu na popradskom letisku klesla teplota pod Tatrami dnes ráno na mínus 26,7 stupňa Celzia.

Doteraz najchladnejšie bolo v tento deň v roku 1956, keď v Poprade namerali rovných mínus 26 stupňov Celzia. Na piatok 3. februára je rekordná teplota ešte o niečo nižšia, a to mínus 27 stupňov Celzia.

Vzhľadom na súčasné podmienky možno očakávať, že tento rekord v piatok padne. Absolútne teplotné minimum v Poprade je zo 14. januára 1987, keď v Poprade namerali mínus 29,1 stupňa Celzia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM