Rôzne Správy

Nájdete sa medzi nimi? Pozrite si krstné mená, ktoré nosí najviac Trenčanov

V Trenčíne žije viac ako päťdesiat tisíc obyvateľov a každý z nich je, prirodzene, nositeľom krstného mena. Uhádnete, aké mená v Trenčíne používame najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Nájdete sa medzi nimi? Pozrite si krstné mená, ktoré nosí najviac Trenčanov
Zdroj: TASR

Na našom portály sme vás už informovali nielen o najčastejších menách, ktoré dávali rodičia svojim novorodencom, ale aj o rebríčku nevšedných mien s nie raz exotickým výrazom.

To však nebolo zďaleka všetko. Len prednedávnom sme sa pozorne pozreli aj na najrozšírenejšie priezviská v Trenčíne. Podobne ako v iných mestách na Slovensku, aj v našom už roky dominujú také, ktoré sa dedia z pokolenia na pokolenie. Hoci si naše druhé mená môžeme kedykoľvek pozmeniť alebo dokonca skrátiť, naše krstné mená sa s nami zvyčajne nesú počas celého života.

Aké sú najrozšírenejšie mená v Trenčíne sme opäť zisťovali podľa elektronickej verejne správy mesta Trenčín. Čo sa mužov týka, jednoznačne vedie všeobecne obľúbené meno Peter. Prvú trojicu ešte uzatvárajú klasické mená Jozef a Martin. Nesmiernej obľube sa ešte tešia tradičné krstné mená Ján a Michal.

Prekvapenie sa nekoná ani u mien opačného pohlavia, kde jasne dominuje nádherné biblické meno Mária. Druhé miesto patrí Anne a tretie Eve. Prvú päticu napokon uzatvárajú taktiež mimoriadne obľúbené mená Zuzana a Jana.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM