Rôzne

Nenechajte si to ujsť: Zátoka pokoja sa premení na jednodňovú pop-up reštauráciu

V trenčianskej Zátoke pokoja vznikne netradičná reštaurácia. Menu v nej naservírujú dobrovoľníci a občianski aktivisti.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si to ujsť: Zátoka pokoja sa premení na jednodňovú pop-up reštauráciu
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Návštevníci zátoky ho však budú môcť ochutnať iba počas 21. mája. Centrum environmentálnych aktivít (CEA) Trenčín ponúkne výnimočné jedlá na výnimočnom mieste v rámci celosvetového podujatia Restaurant Day.

„V Zátoke pokoja každoročne organizujeme viaceré akcie a tento rok sme sa rozhodli stať sa súčasťou jedinečného celosvetového podujatia. Hlavnou myšlienkou Restaurant Day je najmä oživenie verejných priestranstiev. Chceme, aby trenčianska zátoka ožila pre všetkých, ktorí chcú stráviť príjemné popoludnie pri dobrom jedle a s dobrými ľuďmi,“ uviedla projektová manažérka CEA Trenčín Elena Gogoláková.

Tento rok je pre návštevníkov jednodňovej reštaurácie v Zátoke pokoja pri starom cestnom moste pripravená lákavá ponuka jedál. Na svoje si prídu gurmáni, ale aj všetci, ktorí budú chcieť stráviť príjemný deň pri chutnom jedle. Navyše, popri jedení sa budú môcť člnkovať na Váhu či zahrať si rôzne športové hry.

Restaurant Day vznikol vo fínskych Helsinkách v roku 2011 a odvtedy sa koná v 60 krajinách na celom svete. Každoročne sa do neho zapájajú tisícky jednodňových reštaurácií po celom svete. Jednodňovú pop-up reštauráciu si môže otvoriť každý, kto má chuť. Stačí si vybrať originálne miesto a chcieť sa pochváliť chutným jedlom.

Prvotným cieľom Restaurant Day nie je podľa Gogolákovej zarobiť. Reštaurácie fungujú na báze dobrovoľného príspevku – zaplať, koľko chceš. V prípade neziskoviek ľudia budú môcť ochutnať niektoré z ich špecialít a zároveň podporiť ich aktivity, ktorými menia veci na Slovensku k lepšiemu. Ďalšie jednodňové pop-up reštaurácie sa otvoria 21. mája v Bratislave, Prešove, Kokave nad Rimavicou, Malackách a vo Vinodole.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM