Webnoviny - Rôzne

Nové pištole pre policajtov musia počkať

Rezort vnútra sa nevzdáva myšlienky prezbrojenia policajného zboru v tomto roku.

„Napriek tomu, že sme lehotu na predkladanie ponúk posunuli, naším zámerom stále zostáva, aby policajti dostali nové, kvalitné zbrane ešte tento rok,“ informuje Komunikačný odbor Kancelárie ministra vnútra.

Polícia by mala účinnejšie bojovať proti zločinu, k čomu by jej mali pomôcť i nové pištole, ktoré ministerstvo vnútra pre policajtov nakúpi.

„Ministerstvo vnútra začiatkom júna vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup 26 tisíc pištolí kalibru 9 mm Luger troch veľkostí. Verejné obstarávanie doposiaľ prebieha úspešne, pretože do 17. júna si súťažné podklady vyžiadalo 14 spoločností,“ uvádza ministerstvo. Šéf rezortu Daniel Lipšic pritom avizoval, že ak sa do súťaže prihlási iba jedna firma, súťaž zruší. Cieľom bola snaha o transparentné verejné obstarávanie pištolí.

Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť bola v oznámení o verejnom obstarávaní pôvodne stanovená na 30. júna. Rezort sa ale rozhodol dať záujemcom dlhší čas na vypracovanie čo najkvalitnejších ponúk, preto ju posunul na 30. august. O tejto skutočnosti boli informovaní všetci, ktorí si vyžiadali súťažné podklady, informácia bola aj vo Vestníku verejného obstarávania.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM