Samospráva Samospráva

O polnoci končí možnosť pripomienkovať návrh parkovacej politiky

O polnoci končí možnosť pripomienkovať návrh parkovacej politiky mesta Trenčín. Po zverejnení návrhu parkovacej politiky sa v Trenčíne zdvihla vlna nevôle najmä voči spoplatneniu parkovania aj na sídliskách, to má byť podľa niektorých Trenčanov neúmerne vysoké.

Ilustračný obrázok k článku O polnoci končí možnosť pripomienkovať návrh parkovacej politiky
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, pripomienkovaniu návrhovej politiky mesta predchádzala päťhodinová verejná diskusia, ktorá sa uskutočnila koncom apríla za účasti asi 300 obyvateľov mes­ta.

„Pripomienkovanie zvolilo mesto v záujme predísť šíreniu paniky či dezinformácií a zároveň preto, aby mohli byť dobré nápady občanov do návrhu zapracované. Do dnešného dňa bolo zaevidovaných približne 100 pripomienok od občanov. Mnohé sú konštruktívne a vecné. Sú dôkazom toho, že zvolená forma diskusie je zmysluplná. Na podnety občanov priebežne odpovedáme," doplnila Ságová.

Ako dodala, mesto si je vedomé, že parkovacia politika je zásah, ktorý sa dotkne vodičov, chodcov, cyklistov i bezpečnostných a záchranárskych zložiek. „Nie je to len otázka Trenčína, statickú dopravu a parkovanie sa momentálne snažia riešiť všetky mestá. Po dnešnom ukončení pripomienkovania budú všetky podnety vyhodnotené a aj zodpovedané,“ ozrejmila hovorkyňa s tým, že do konca mája sa mesto bude snažiť pripomienky zapracovať a pripraví nový návrh riešenia statickej dopravy v Trenčíne. Nový návrh ešte pred schválením podrobne predstavia obyvateľom mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM