Lenka Merava Kultúra

Odovzdávanie cien za fotografie a filmy

V bývalom Dome Armády sa odovzdávali ceny.11novembra za fotografiu a13.- teho za amatérsky film.

Vo fotografii porotcovia Ivona Žirková, Čestmír Harníček, Andrej Luprich udelili prvú cenu v kategórii Ľudia a svet okolo nás Pavlovi Karellovi za fotografiu Po dňoch sucha I, druhé miesto získal Ján Gezdoš za Pohľady II a tretie si odniesla Lucia Kuklišová s fotkou Na cestách II. V kategórii Krajina Príroda 1. miesto Ján Hanuska Kľak na smotane, 2. Miesto Janka Šujanová Ťaviaci zo Sahary, 3.miesto Viktor Karabinoš a Sopka 5472. V kategórii Športy v prírode získal 1.miesto Juraj Navrátil a Cliffs of Ailladie,2.miesto Tomáš Andrássy –Splav studeného potoka II a 3.miesto Miloš Trnka Zempod nohami I. Zvláštne olcenenia, cenu Grand Prix si odniesol Lukáš Hruboň za fotografiu V zákrute a Čestnú cenu udelili Pavlovi Karellovi za … po dňoch sucha II.

Z amatérskych filmov vybrala porota v zložení Ján Genserek, Jan Kostolanský, Martin Heuger na prvé miesto film Tat Tvan Asi o cyklistike v Himalájach, na druhé Švajčiarsky d´ Ementál, ktorý sa opäť venuje cyklistom a na tretie Daming the heaven o kajakovaní.

Na odovzdávaní cien sa zúčastnil aj predseda samosprávneho kraja Pavol Sedláček. „Rozhodnutie robiť festival začalo pred piatimi rokmi, keď ma prvýkrát oslovili Jarko Dutka aj s manželkou. Boli sme spokojní s reakciami., Som veľmi rád , že založili túto tradíciu, je to niečo netradičné, veľmi zaujímavé. Sú tu zastúpené rôzne žánre. Či je to z oblasti lezenia, či z vodáckeho športu. Hostia bývajú veľmi zaujímaví. Je úžasné sa s nimi naživo porozprávať napríklad s Piotrom Pustelníkom. Ide o legendu. Je jedeným z 23 ľudí na svete, ktorému sa podarilo vyliezť na všetkých 14 osem tisícoviek. Má zlezené všetky najvyššie hory kontinentov. Zo Slovenska je taký Peter Hámor. Z filmov bol zaujímavý nočný film Asgard o skalolezcoch. Bolo to dramatické, bol to úžasný športový výkon. Okrem toho šport mám rád. V minulosti som sa venoval atletike, basketbalu, teraz som rád, keď sa dostanem na turistiku, prechádzku. Hory sú úžasné“ uzavrel Pavol Sedláček.

HoryZonty
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM