Monika Földešiová Rôzne

Olympijskú štafetu podporí na Mierovom námestí Anton Tkač

Olympijský víťaz v dráhovej cyklistike z Montrealu Anton Tkáč bude ústrednou postavou utorkového (5. 6.) programu Olympijskej štafety na Mierovom námestí v Trenčíne. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová.

„Olympijská štafeta Posolstvo Hrám XXX. olympiády Londýn 2012 putuje po Slovensku už od 1. apríla. Svoju zastávku bude mať aj v Trenčíne. O 10.00 hod. na Mierovom námestí odznie olympijská hymna, po ktorej pripne stuhu na štafetový kolík primátor Richard Rybníček. Zároveň zapáli olympijský oheň a odovzdá pochodeň zástupcom škôl. Tento slávnostný akt príde do Trenčína podporiť olympijský víťaz v dráhovej cyklistike Anton Tkáč,“ uviedla Sárová.
Ako dodala, Slovenský olympijský výbor chce aj takýmto spôsobom upriamiť pozornosť na blížiace sa hry. Zároveň chce motivovať deti a mládež na Slovensku, aby si vytvorili prirodzený a aktívny vzťah k športu. „Aj preto v centre nášho mesta odprezentujú deti v predškolskom i školskom veku nielen kultúrny, ale aj športový program,“ uzavrela Ságová.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM