Správy Samospráva

Petícia za opravu divadelnej sály je zrušená: TOTO je dôvod!

Trenčiansky primátor Richard Rybníček len nedávno inicioval petíciu ohľadne prijatia rýchlych opatrení na opravu divadelnej sály. Po troch týždňoch, od kedy ju podpísalo okolo 2200 obyvateľov mesta, je petícia podľa primátora zrušená.

Ilustračný obrázok k článku Petícia za opravu divadelnej sály je zrušená: TOTO je dôvod!
Zdroj: TASR

Mesto Trenčín v pondelok zrušilo petíciu za urýchlenú opravu divadelnej sály v Kultúrnom a metodickom centre Ozbrojených síl (OS) SR v Trenčíne. Primátor Trenčína Richard Rybníček tak urobil na základe listu od generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva obrany (MO) SR Jána Hoľka.

Primátorov sľub

„Dal som sľub MO SR, že pokiaľ dostanem odpoveď, ktorú budem považovať za rozumnú a zmysluplnú, tak ukončíme petíciu. Po telefonických rozhovoroch s ministrom obrany a generálnym tajomníkom služobného úradu MO SR Jánom Hoľkom. Pán Hoľko ma najskôr verbálne a potom aj písomne informoval, že MO SR má pripravených 400.000 eur na kompletnú rekonštrukciu strechy a opláštenia s tým, že divadelnú sálu by sprístupnili verejnosti v prvej polovici budúceho roka,“ povedal Rybníček.

Ako Hoľko informoval Rybníčka v liste, strechu nad divadelnou sálou z dôvodu zatekania v roku 2016 celoplošne opravili PVC fóliou. Ešte pred prekrytím strechy však došlo k poškodeniu podhľadových dosiek a oceľovej konštrukcie, ktoré treba opraviť. Je tiež potrebné vymeniť svietidlá a celú elektroinštaláciu.

Nutná rekonštrukcia budovy

„Objekt bol daný do užívania v 80. rokoch a doteraz nebola opravovaná izolácia, je nutné realizovať novú hydroizoláciu z dôvodu možného zatekania. Pretože poškodené sú aj omietky a klampiarske prvky na atikách, rozhodli sme sa pre komplexnú rekonštrukciu strešného plášťa,“ uvádza sa v Hoľkovom liste s tým, že predpokladajú, že komplexná rekonštrukcia bude ukončená do prvej polovice budúceho roku a predpokladané náklady sú približne 400.000 eur.

Rybníček podľa vlastných slov verí, že tak, ako splnil svoj sľub o zrušení petície on, splní ho aj generálny tajomník služobného úradu MO SR. Divadelná sála, ktorá slúžia nielen Ozbrojeným silám SR, ale aj verejnosti, je zatvorená už viac ako rok, čo podľa Rybníčka výrazne znižuje úroveň kultúrneho života v meste.

Mesto Trenčín preto spustilo 6. februára petíciu za urýchlenú opravu priestorov. Za tri týždne ju podpísalo okolo 2200 Trenčanov i obyvateľov okolitých obcí. „Petícia dokázala, že ľudia považujú divadelnú sálu v centre mesta za nesmierne dôležitú pre kultúrny život v meste,“ doplnil.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM