Monika Földešiová Rôzne

Plaváreň je stále zatvorená

Mesto Trenčín otvorí krytú plaváreň po súhlasnom stanovisku hygienikov. V súčasnosti podniká všetky kroky na odstránenie nedostatkov, na ktoré poukázal Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne a ktoré sú podmienkou uvedenia krytej plavárne

„Tri najdôležitejšie nedostatky – opláštenie vyrovnávacích nádrží, výmena prírub bazénových vpustí a kompletné zalepenie pretekajúceho bazéna sú už odstránené. Popri tom mesto zrenovovalo lavičky v bazénovej časti, vymaľovalo a opravilo steny plavárne a poškodenú dlažbu, opravená je už i nefungujúca vzduchotechnika,“ ozrejmil Nemec s tým, že urobili práce, na ktoré plaváreň čakala niekoľko rokov.
Ako dodal, momentálne prebiehajú ďalšie menšie opravy, upratovanie a čaká sa na vyjadrenie stavebnej firmy k zatekajúcej streche, ktorej oprava je podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne nevyhnutná k spusteniu plavárne do prevádzky. Podľa predbežných informácií pôjde o investíciu vo výške 500 až 600 eur. Mesto plaváreň otvorí ihneď po získaní povolenia od RÚVZ.
„Mesto ako staronový správca nepreberá akékoľvek podlžnosti predchádzajúceho správcu, spoločnosti IB Správcovská. Čo sa týka permanentiek vydaných touto spoločnosťou, mesto ich pravdepodobne nebude akceptovať. IB Správcovská by sa mala zodpovedne postaviť k danému problému a odškodniť svojich klientov. Jej vinou došlo k odstaveniu plavárne, nie vinou mesta,“ dodal Nemec s tým, že mesačná prevádzka plavárne stojí mesto okolo 42.000 eur.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM