Webnoviny - Rôzne Rôzne

Policajti a hasiči budú mať nové autá

Policajti a hasiči budú mať nové autá. Veľká časť ich vozového parku je zastaraná, pravidelná výmena je preto nevyhnutná. "Obmenou a modernizáciou vozového parku zároveň chceme policajtom umožniť účinnejší boj s cestnými pirátmi.

Nové automobily zároveň zjednodušia jazdu v menej prístupných terénoch a budú znamenať zvýšenie ochrany zasahujúcich policajtov a hasičov, ktorí denne nasadzujú zdravie a život pri ochrane svojich spoluobčanov," informuje rezort vnútra.

Ministerstvo vnútra dnes do Vestníka verejného obstarávania zaslalo predbežné oznámenie o verejnom obstarávaní na dodanie približne 2 050 nových áut v celkovej hodnote do 38,5 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty. Výsledkom verejného obstarávania bude podpísanie rámcovej zmluvy na štyri roky. Nové automobily budú slúžiť nielen policajtom a hasičom na celom území Slovenska, ale aj príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže. Rámcová zmluva bude tiež slúžiť ministerstvu obrany, Slovenskej informačnej službe, Národnej banke Slovenska a Správe zariadení Úradu vlády Slovenskej republiky.

Verejné obstarávanie sa týka 800 kusov osobných áut nižšej triedy v hodnote do deväť miliónov eur a 800 kusov osobných áut nižšej strednej triedy do 13,5 milióna eur. Policajti a hasiči dostanú aj niekoľko z 200 terénnych áut za cenu do šesť miliónov eur a 50 vozidiel s náhonom všetkých štyroch kolies za viac ako milión eur. Ministerstvo vnútra nakúpi aj 100 nových mikrobusov a dodávok. Ide o automobily kombi a skriňové dodávky za vyše päť miliónov eur. Vozový park plánuje rezort vynoviť aj stovkou osobných áut strednej a vyššej strednej triedy za cenu asi tri milióny eur. Najdôležitejším kritériom pri výbere víťaza bude cena, medzi ďalšie kritériá budú patriť napríklad technické parametre. Verejná súťaž bude prebiehať aukciou.

Informovala Ľubomíra Miklovičová z Komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra SR.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM