Tlačové správy

Pomôžte svojim deťom v správnom vývoji

Každý rodič chce pre svoje deti to najlepšie, no už nie každý rodič vie, čo je pre ne naozaj to najlepšie. Niektorí si myslia, že hračky by mali byť iba také, ktoré deti zabavia. Jasné, treba mať aj také, ale prečo nezabiť dve muchy jednou ranou?

Ilustračný obrázok k článku Pomôžte svojim deťom v správnom vývoji
Zdroj: TASR

Kúpte svojim deťom edukačné hračky, ktoré ich zabavia a navyše im pomôžu so správnym rozvojom. Čo to je a ako fungujú?

Edukačné hračky a správny rozvoj

Edukačné hračky sú také, ktoré pomáhajú deťom v lepšom rozvoji a zároveň ich dokážu zabaviť. Zlepšujú ich jemnú motoriku, predstavivosť, priestorové vnímanie či logické uvažovanie. Napríklad puzzle zlepšujú detskú jemnú motoriku a zároveň ich predstavivosť. Obľúbené hry na profesie – doktor, hasič či kaderníčka – pomáhajú deťom zlepšovať svoje sociálne schopnosti a zároveň aj motoriku.

Ako vyberať hračky

Nikdy nekupujte hračky len preto, že ich chce vaše dieťa. Vy ste ten, kto má posledné slovo, a preto môžete zvážiť, či je hračka pre vašu ratolesť vhodná, alebo nie. Tiež však nikdy nekupujte hračky také, po ktorých ste túžili vy, keď ste boli mladý. Je to o správnom kompromise, aby myš ostala celá a kocúr sýty. Navyše je tu malá pomôcka – vekové odporúčanie výrobcu hračky. Nemusíte sa báť, že tento údaj tam je iba pro forma, výrobcovia hračiek spolupracujú s renomovanými detskými psychológmi, ktorí dokážu presne určiť hračku a vek dieťaťa, pre ktoré je vhodná.

Škola hrou

Už Ján Amos Komenský vedel, že škola hrou je správna cesta vo vzdelávaní. Už to našťastie začína chápať aj naše školstvo a interaktívna tabuľa je súčasťou každodenného vyučovania. Pre deti je oveľa lepšie, keď sú rovnocennou súčasťou vyučovania. Keď nemajú pocit, že sú svedkami učiteľovej one man show, ktorý ich neberie ako rovnocenných partnerov. Aj vďaka interaktívnym tabuliam na školách sa hodiny zmenili k lepšiemu. Deti sa konečne začali učiť hrou.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM