Lenka Merava Rôzne

Predseda TSK prijal významných literátov - rodákov z regiónu

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Pavol Sedláček prijal dnes viac ako 20 významných literátov s blízkym vzťahom k Trenčínu a Trenčianskemu kraju – rodákov z regiónu žijúcich či dlhodobo pôsobiacich v Trenčianskom samosprávnom kraji.

Podujatie zorganizovala Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne v rámci Týždňa knižníc.Prijatie na našom úrade je prejavom úcty a vďaky literátom za ich neľahkú prácu. Som rád, že v našom kraji máme toľko významných kultúrnych osobností, medzi ktorých rozhodne patríte aj vy – výnimoční a úspešní autori množstva kníh. Každý z vás je iný, ale spoločne zapadáte do nádhernej kultúrnej mozaiky nášho kraja," povedal Sedláček.
Ako informovala hovorkyňa TSK Vlasta Henčelová, v neformálnej besede aj spisovatelia ocenili prijatie u župana. Ústretovosť, podpora a pochopenie je presne to, čo každému z nich pomáha pri prekonávaní mnohých úskalí nielen pri tvorení, ale najmä pri vydávaní diel.
Literáti sa potom spoločne vo Verejnej knižnici M. Rešetku stretli s desiatkami svojich priaznivcov na besede a autogramiáde.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM