Webnoviny - Rôzne

Premiérka bude počas gorilieho protestu mimo Bratislavy

Účastníkov piatkového protestu Gorila, ktorý tentoraz plánujú v Bratislave aj pochod k Úradu vlády SR, premiérka Iveta Radičová zo sídla svojho úradu počuť nebude. "Premiérka SR Iveta Radičová má dlhodobo naplánovaný program mimo Bratislavy,&quo

„Určite to bude 3. februára, očakávame väčšiu účasť, nahlásila som 10-tisíc ľudí,“ povedala agentúre SITA jedna z organizátoriek protestu Lucia Gallová. Na sociálnej sieti Facebook svoju účasť na demonštrácii v Bratislave zatiaľ potvrdilo viac ako osemtisíc ľudí a takmer päťtisíc ľudí svoju účasť ešte zvažuje.

Protest začne na námestí SNP

Protest by sa mal začať, podobne ako minulý týždeň, na Námestí SNP o 16. hodine. Bližší program organizátori ešte oznámia.

„V Bratislave sme dokázali, že sa vieme spojiť pre myšlienku rovnosti, spravodlivosti a morálky. Naše kroky musia byť uvážené, aby snaha nevyšla nazmar. V jednote je sila, ale táto sila musí byť správne usmernená,“ píšu organizátori na stránke Web.protestgo­rila.sk.

V piatok by mali ľudia protestovať aj v Košiciach, Žiline, Trenčíne, Zvolene a Prešove. Na Facebooku svoju účasť na akciách potvrdilo viac než šestnásťtisíc ľudí.

Na prvom verejnom proteste v Bratislave pre kauzu Gorila bolo niekoľko tisíc ľudí. Z bratislavského Námestia SNP sa presunuli k Prezidentskému palácu, protest sa skončil pred bránami Národnej rady SR. Grassalkovičov palác ako aj budovu parlamentu dav obhádzal desiatkami banánov a opakovane kričal „vlastizrada“ či „odstúpiť“.

Protestujúci svoje požiadavky zhrnuli v desiatich bodoch. Chcú okamžité zbavenie mlčanlivosti všetkých orgánov a osôb, ktoré môžu kauzu Gorila objasniť, odstúpenie predstaviteľov strán, ktorí sa v spise spomínajú, z politických funkcií a kandidátok a žiadajú aj posunúť termín konania predčasných parlamentných volieb z 10. marca na september. Organizátori odmietajú, že by protesty mali politické pozadie.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM