Monika Földešiová Rôzne

Pri príležitosti Dňa učiteľov ocenili 16 stredoškolských pedagógov

Aj vďaka obetavej práci stredoškolských pedagógov vyrastajú v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) študenti, ktorí kraj zodpovedne reprezentujú na medzinárodných vedomostných súťažiach

Počas dnešného slávnostného odmenenia pedagógov pri príležitosti Dňa učiteľov to povedal podpredseda TSK Milan Panáček.
„V 47 školách a troch školských zariadeniach v pôsobnosti TSK pôsobí viac ako 2300 pedagógov, ktorí sa starajú približne o 24.000 študen­tov,“ povedal Panáček, z ktorého rúk dnes prevzalo ocenenie 16 pedagógov zo 14 škôl a školských zariadení v Trenčianskom samosprávnom kraji.
Jedným z ocenených bol aj Marián Mičúch zo Strednej priemyselnej školy v Považskej Bystrici, ktorý pracuje v školstve už 30 rokov. „Nie všetko v školstve funguje tak, ako by sme si predstavovali. Pre väčšinu pedagógov je ich zamestnanie poslaním a je príjemný pocit, keď jeho prácu ocenia aj takýmto spôsobom,“ povedal pre TASR Mičúch, ktorý okrem svojej pedagogickej práce vedie dlhé roky aj astronomický krúžok na škole a je jedným z organizátorov každoročného pozorovania meteorických rojov nazvaného Expedícia Perzeidy.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM