Aktualizované Rôzne

Pri Trenčíne sa vykoľajil osobný vlak, prepravcovia menia trasy. Cestujúcich odvezú autobusy

V blízkosti železničnej stanice Zlatovce neďaleko Trenčína sa dopoludnia vykoľajil osobný vlak. Železničná doprava v tomto úseku je zastavená.

Ilustračný obrázok k článku Pri Trenčíne sa vykoľajil osobný vlak, prepravcovia menia trasy. Cestujúcich odvezú autobusy
Zdroj: TASR

V blízkosti železničnej stanice Zlatovce neďaleko Trenčína sa dnes dopoludnia vykoľajil osobný vlak. Železničná doprava v tomto úseku je paralyzovaná, informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

Posledné dva vagóny vlaku sa vykoľajili pri vchádzaní do železničnej stanice Zlatovce. „Vo vlaku sa nachádzalo približne 20 cestujúcich, nikomu z nich sa nič nestalo. Došlo však k značnému poškodeniu výhybky a koľají nad výhybkou,“ uviedla s tým, že v súčasnosti sa na miesto presúva špeciálny koľajový žeriav zo Žiliny.

„Predpokladáme, že následky vykoľajeného vlaku odstránia vo večerných hodinách,“ doplnila. ŽSR komunikujú so zhotoviteľom, ktorý realizuje modernizáciu železničnej trate v Zlatovciach, aby nastúpil na odstránenie poškodených koľají, pretože ŽSR nedisponujú materiálom ani strojným zariadením.

Hodinové meškanie

Pre cestujúcich je zabezpečená náhradná autobusová doprava. Keďže ide o hlavný ťah Bratislava- Žilina- Košice, cestujúci musia rátať s výrazným meškaním vlakov.

ŽSR sa dohodli so zhotoviteľom, ktorý realizuje modernizáciu v Trenčíne, že odstráni poškodené koľaje a využije koľajové polia, ktoré ma k dispozícii pre uloženie na susednej koľaji v rámci modernizácie. Práce potrvajú celý deň aj počas noci.

Nočný lôžkový a lehátkový auto vlak bude vedený odklonom cez Zvolen.

RegioJet mení trasu

Kvôli dopravným obmedzeniam zavádza RegioJet tzv. most náhradnej autobusovej dopravy a to v úseku Nové Mesto nad Váhom – Žilina a späť. Cestujúcich zo žltých expresov RegioJet na trase Bratislava – Košice odvezú medzi Novým Mestom nad Váhom a Žilinou a späť špeciálne autobusy náhradnej autobusovej dopravy.

Zastavovať budú aj pri železničných staniciach v Trenčíne a v Považskej Bystrici. Dopravné obmedzenia zrejme budú pokračovať aj zajtra, ani po 19. hodine sa vykoľajené vagóny nepodarilo dostať z trate. Tú musia následne opraviť.

Čítajte aj: Podarí sa ministrovi dopravy dohodnúť spoluprácu so Swechatom? Niektoré lety by mohli presmerovať k nám

Pri Trenčíne sa vykoľajil osobný vlak, doprava je paralyzovaná
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM