Kultúra

Prvý prázdninový týždeň v Trenčíne: Aké podujatia na nás čakajú?

Letné kino na Mierovom námestí a pútavé vernisáže nie sú zďaleka všetko, na čo sa v novom týždni môžeme tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Prvý prázdninový týždeň v Trenčíne: Aké podujatia na nás čakajú?
Zdroj: TASR

Bažant kinematograf: Prezident Blaník

2. júl o 21:30 hod, Mierové námestie

Zábavný, groteskný i absurdný príbeh lobistu Antonína Blaníka, ktorý sa rozhodne kandidovať na prezidenta Českej republiky. Odohráva sa na pozadí skutočných udalostí druhej priamej voľby prezidenta Českej republiky. Vystupuje v ňom celý rad reálnych osobností českého politického a spoločenského života.

Večerný ateliér pre dospelých

3. júl o 16:00 hod, GMAB

Tvorivý ateliér pre dospelých na rôzne témy a techniky, prepojené s vystavenými dielami.

Bažant kinematograf: Backstage

3. júl o 21:30 hod, Mierové námestie

Súčasný príbeh o skupine mladých tanečníkov, ktorých priateľstvá, lásky a pohľad na svet zmení ich účasť v televíznej tanečnej súťaži. Film plný výbornej hudby a kreatívnych tanečných čísel skupiny The Pastels z dielne známeho choreografa Miňa Kereša.

Galerkovo

4. júl o 9:30 hod., GMAB

Príďte so svojimi ratolesťami na tvorivé dielničky pre malé deti od 18 mesiacov do 5 rokov.

Leto v knižnici

4. júl o 10:00 hod, Knižnice mesta Trenčín

V štyroch pracoviskách trenčianskej knižnice na území mesta sme pre vás a vašich kamarátov pripravili bohatý prázdninový program, tvorivé dielne s kreslením, strihaním, lepením a riešením, či veľkú prázdninovú súťaž o najaktívnejšieho čitateľa leta so zaujímavými cenami pre víťazov. Podujatie sa koná každú stredu a štvrtok na miestach – Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne: Hasičská 1 (literatúra pre deti a mládež), pobočka Juh (KC Aktivity), pobočka Dlhé Hony (OS Družba), pobočka Kubra (KC Kubra).

Vernisáž – Ján Štrasser & Katarína Zemková

4. júl o 16:00 hod., Synagóga, Štúrovo námestie Trenčín

Srdečne pozývame na jedinečnú vernisáž, kde sa spája maľba maliarky Kataríny Zemkovej s literatúrou a kde prečíta svoje básne známy slovenský básnik, esejista dramaturg, prekladateľ a textár mnohých slovenských hitov a muzikálov Ján Štrasser. Výstava potrvá do 9.8.2018 v časoch od 10:00 do 17:00.

Vernisáž – Natália Okolicsányiová: P O P U L U S

4. júl o 17:00 hod., GMAB

Natália Okolicsányiová je predovšetkým intuitívna, spontánna maliarka a neúnavná experimentátorka na poli maľby. Vo svojich obrazoch spracováva vlastnú skúsenosť ženy, umelkyne, ale aj cestovateľky, či organizátorky kultúrnych podujatí. V sérii obrazov na výstave Populus v Galérii Miloša Alexandra Bazovského zobrazuje osobné témy a momenty zo svojho života na tradičnom maliarskom žánri ženského aktu.

Bažant kinematograf: Po strništi bos

4. júl o 21:30 hod., Mierové námestie

Diváci ho aj s jeho rodičmi už poznajú z filmu Obecná škola z roku 1991. Vo filme Po strništi bos sa ich príbeh vracia do Edovho raného detstva. Do času, ked jeho otec odmietol príslušnosť k okupantom Protektorátu Čechy a Morava, a celá rodina sa musela odsťahovať z Prahy na vidiek.

Kurz keramiky a točenie na kruhu

5. júl o 16:30 hod., KC Aktivity

Na 8-týždňovom kurze sa naučíte viac o práci s keramickou hlinou, jej druhoch, spracovaní a použití. Vyskúšate si základné modelovanie, vytvoríte si misky a iné dekoračné predmety. Naučíte sa kombinovať hlinu s inými materiálmi, točiť na hrnčiarskom kruhu a glazovať.

Bažant kinematograf: Otcova Volga

5. júl o 21:30 hod., Mierové námestie

Matka s dcérou sa na veteránskej volge vydávajú po stopách bývalých mileniek a priateľov ich nedávno zosnulého manžela a otca, aby odhalili jeho skrývané tajomstvo. Najnovší film Jiřího Vejdělka, režiséra divácky najúspešnejších českých filmov posledných rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM