Monika Földešiová Krimi

"Užívajú si" ukradnutými platobnými kartami

Trenčianski policajti vyšetrujú trestný čin krádeže spáchaný v súbehu so zločinom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku alebo inej platobnej karty.

Ako dnes TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová, neznámy páchateľ vnikol 3. marca v čase od 19.15 do 08. hodiny do budovy súkromnej spoločnosti v Trenčíne, kde odcudzil kovovú skriňu s elektronickým zámkom, finančnou hotovosťou, tankovacími kartami, monitormi k PC, tlačiarňou a mobilným telefónom. Súkromnej spoločnosti z Trenčína spôsobil škodu vo výške 23.690.
„Policajti šetrením zistili, že v dňoch od 3. do 18. marca bolo na čerpacích staniciach v rôznych mestách Slovenska realizovaných 15 platieb odcudzenými platobnými kartami. Páchateľ spôsobil poškodenej spoločnosti z Trenčína ďalšiu škodu vo výške 14.621,“ dodala Antalová.
Jednou zo stôp, ktorá by polícii mohla pomôcť po vypátraní páchateľov, sú fotografie z doby, keď použili ukradnuté platobné karty na čerpacej stanici v Bratislave.
Jeden z hľadaných mužov je štíhlej až chudej postavy, má tmavé vlasy, tmavé oblečenie a počernú pokožku na tvári. Odcudzené karty použil aj ďalší podozrivý, ktorého kamery zachytili, keď platil na čerpacej stanici v Holíči. Muž mal pri tom na sebe šiltovku a bielu vestu s kapucňou na hlave. Polícii by pomohlo aj to, ak by niekto vedel identifikovať tretieho podozrivého muža, ktorý sa na zachytených snímkach nachádzal vedľa muža v bielej veste. Vyšetrovatelia popisujú túto osobu ako muža v čiernej mikine s vyholenou hlavou.
Akékoľvek informácie o hľadaných osobách, prípadne ich pohybe v inkriminovanom čase môžu ľudia poskytnúť na telefónnom čísle 158.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM