Tlačové správy

RADÍME: Predávate alebo kupujete byt? TOTO všetko vám poradí skúsený odborník!

Predaj i kúpa nehnuteľností sú záležitosťou, ktorej sa spravidla každý venuje iba pár krát v živote. Netreba preto zanedbať žiadny z faktorov, ktoré ju ovplyvňujú. Aj z toho dôvodu je dobré obrátiť sa na odborníkov, ktorí vám s tým pomôžu, poradia, dajú odporúčania.

Ilustračný obrázok k článku RADÍME: Predávate alebo kupujete byt? TOTO všetko vám poradí skúsený odborník!
Zdroj: Dnes24.sk

Realitní makléri už ani zďaleka nie sú luxusom, ktorý si môžu dopriať len klienti v zahraničí. Sú súčasťou trhu a uľahčia vám proces s predajom aj kúpou. Dobrý realitný maklér totiž háji vaše záujmy, dbá o to, aby vám pomohol zorientovať sa na trhu s nehnuteľnosťami z hľadiska konkurenčných ponúk, cenových relácií a v neposlednom rade za vás vybaví všetky papierovačky, z ktorých vám behá mráz po chrbte. Jednoducho je to človek, na ktorého sa môžete spoľahnúť a byť si istý, že sa o vás postará.

Profesionálni makléri spolupracujú s právnikmi, ktorí sa postarajú o korektnosť rezervačných aj kúpno-predajných zmlúv a chránia tak záujmy predávajúcich i kupujúcich.

Pri výbere makléra, ktorý bude vašu nehnuteľnosť predávať, by malo zavážiť najmä to, aké sú jeho referencie od klientov, ktorí cez neho nehnuteľnosť kupovali alebo predávali v minulosti. Mal by byť odborníkom, ktorý vie nastaviť cenu a usmerniť vás pri jej tvorbe. Nie je jednoduché objektívne a reálne zhodnotiť, koľko daný dom, byt či pozemok skutočne stojí. Aby predávajúci nemali prehnané očakávania, ale zároveň, aby zbytočne nešli pod cenu. Ak komunikujete s naozaj dobrým maklérom, nemusíte sa báť toho, že nemá prehľad o danej lokalite a cenách.

Veľa užitočných informácií nájdete na www.dobrymakler.sk

Ak naopak nehnuteľnosť kupujete, mali by ste o nej dostať čo najviac informácii, ktoré zavážia pri vašom rozhodnutí. Maklér by mal vedieť zodpovedať všetky vaše otázky. A ak aj odpoveď nemá hneď, nikto predsa nie je superman a je možné, že niektoré informácie si aj realitný maklér potrebuje overiť. Mal by s vami komunikovať a mať záujem o to, aby vám všetko potrebné zistil a zodpovedal následne.

Veľkou výhodou je taktiež to, keď je maklér súčasťou veľkej siete realitných kancelárií. Má prístup k podstatne väčšiemu počtu ponúk, komunikuje s kolegami, ktorí majú svojich klientov a medzi nimi možno aj kupujúceho tej vašej nehnuteľnosti a zázemie silnej firmy, ktorej je možné dôverovať.

Ak ešte nepoznáte najväčšiu slovenskú sieť realitných kancelárií s pobočkou aj vo vašom meste, kliknite si na www.directreal.sk a vyberte si služby, ktoré ponúkajú, alebo makléra, ktorému zveríte do rúk predaj svojho domu, pozemku, prípadne bytu.

Banky aktuálne ponúkajú veľmi výhodné úvery s rekordne nízkymi úrokmi. Obdobie preto obchodu s realitami vyslovene praje. Keďže jar je zväčša tou časťou roka, kedy majú ľudia najväčšiu potrebu aj chuť meniť bývanie, je najvyšší čas poobzerať sa po maklérovi, ktorý pomôže práve vám.

foto: directreal.sk (PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM