Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Dusné počasie osviežia prehánky. Oslavujú Anny a Hany

Aj dnešný deň sa pripravte na najmä dusné počasie. Niekde nás schladia iba prehánky, inde aj intenzívne búrky. Pranostika na dnešný deň hovorí: Svätá Anna chladná zrána.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Dusné počasie osviežia prehánky. Oslavujú Anny a Hany
Zdroj: TASR

Západ: Spočiatku polooblačno, v priebehu dňa pribúdanie kopovitej oblačnosti. Postupne miestami prehánky alebo búrky, ojedinele aj intenzívne. Naďalej dusno. Najvyššia denná teplota 28 až 30 °C.

Stred: Spočiatku polooblačno, v priebehu dňa pribúdanie kopovitej oblačnosti. Postupne na viacerých miestach prehánky, miestami aj búrky, ojedinele aj intenzívne. Naďalej dusno. Najvyššia denná teplota 28 až 32 °C. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 17 °C. Slabý premenlivý vietor, pri búrkach prechodne zosilnie.

Východ: Spočiatku polooblačno, v priebehu dňa pribúdanie kopovitej oblačnosti. Postupne miestami prehánky alebo búrky, ojedinele aj intenzívne. Dusno. Najvyššia denná teplota 29 až 32 °C., na Východoslovenskej nížine ojedinele aj teplejšie.

Meniny majú Anny a Hany

Ženské mená Anna, Hana majú hebrejský pôvod a ich význam je „milá“, „milostná“. Tieto ženy vynikajú pevnou vôľou, dynamickosťou a intuíciou. Anny a Hany sú hrdé a uzavreté do seba. Nedajú sa veľmi ovplyvňovať.

Majú neuveriteľnú pamäť a všetko chcú mať hneď. Anny, Hany nevedia, čo je to plachosť, sú stále v názorovej opozícii. Neúspech ich len tak ľahko nepoloží, nikdy nie sú zúfalé. Ak sa im niekto nepoddá, sú ako malé trucovité princezničky.

Stalo sa doma

2006 – Zomrel v Prahe spisovateľ a publicista VOJTECH ZAMAROVSKÝ, jeden zo zakladateľov žánru literatúry faktu v Československu. Vo svojom diele sa venoval najstarším obdobiam ľudských dejín, popularizácii starovekých civilizácií a mytológie. Narodil sa 5.10.1919 v Tren­číne.

1939 – Slovenská národná banka dala do obehu prvú slovenskú mincu – 5 korunu s hlavou Andreja Hlinku.

1944 – Pri Liptovskej Osade pristálo prvých 11 ruských partizánov-parašutistov na území Slovenska.

Stalo sa vo svete

1887 – Vyšla prvá kniha o esperante.

1908 – Zriadili Úrad hlavného vyšetrovateľa v USA, ktorý roku 1935 premenovali na Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

Skladba dňa

Hudobnou oslávenkyňou je americká herečka, speváčka a modelka Taylor Momsen. Známa je stvárnením postavy Jenny Humphrey v seriáli Gossip Girl, pôsobí ako speváčka skupiny The Pretty Reckless.

Prvý singel „Make Me Wanna Die“ bol vydaný 30. mája 2010 a skončil na 16. priečke, zatiaľčo druhý singel „Miss Nothing“ vydaný 23. augusta 2010 skončil ako 39. Tretím singlom sa stala pieseň „Just Tonight“.

Ilustračné foto, TASR

pretty reckles
1
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM