Lenka Merava Rôzne

Richard Rybníček: Cítim zodpovednosť

„Viem sa radovať , viete toto nie je víťazstvo v tenisovom zápase. Poviete si je to víťazstvo a teraz sa budeme všetci tešiť . Samozrejme sa teším, ale cítim aj obrovskú pokoru voči Trenčanom.“

Počas jeho párty, keď už boli známe neoficiálne výsledky, dostal kandidát na primátora potvrdenú informáciu, že by jeho prvenstvo nemalo nič ohroziť. Richard Rybníček už vtedy viedol vysokým náskokom cez šesťtisíc hlasov oproti ostatným kandidátom.

Druhú priečku vtedy obsadil Ján krátky a po ňom Branislav Celler, ktorý mali cez deväťsto hlasov a nemohli ho ako víťaza osloviť. Niečo pred polnocou sa k svojmu úspechu vyjadril aj Richard Rybníček, ktorý si uvedomoval, že sa stal podľa predbežných výsledkov primátorom Mesta Trenčín. „Som veľmi šťastný že som, že sa splnili našej vízie, aby sme prišli do mesta a otvorili ho. Žiadal som Trenčanov, aby som od nich získal veľmi silný mandát. Podľa neoficiálnych výsledkov bude tento mandát veľmi silný. Želal som si, aby volilo čo najviac ľudí a mohol som mať pri vybavovaní vecí silný mandát aj pri rokovaní s ministrami, premiérkou , vládou so všetkými ľuďmi, ktorí budú môcť Trenčínu pomôcť . Chcem sa poďakovať,“ povedal nový primátor podľa oficiálnych výsledkov Richard Rybníček. Prvá vec, ktorú sa chystá spraviť je poďakovať 3. decembra ľuďom a Bohu (viac na Trenčín 24 – Richard Rybníček nový primátor Mesta Trenčín). Jeho úradovanie počas prvých sto dní bude v prvom rade o informovaní občanov, v akom stave a štádiu sa mesto nachádza. V druhom rade za sto dní prejdú všetkými auditmi, analýzami, aby mohli občanom predložiť účet . V súčasnosti sú zmätky ohľadom finančnej stránky mesta Trenčín. Na jednej strane sa hovorilo, že mesto je vo veľmi zlej finančnej situácii a na druhej strane to ministerstvo financií poprelo. Primátor sa chce na to lepšie prizrieť, až keď príde priamo do úradu. „Myslím si, že nás čaká reštrukturalizácia a šetrenie na úrovni bežných výdavkov, tak aby sme nemuseli prikročiť k zvyšovaniu daní,“ povedal primátor. V Trenčíne zostalo aj niekoľko restov po bývalom primátorovi ako Aupark a jama pred Posádkovým klubom. Novému primátorovi to problém nerobí, tvrdí, že na všetko sa dá nájsť riešenie. Do mesta prišiel, ako uviedol, ponúknuť novú myšlienku, novú otvorenosť . „Toto neboli z mojej strany voľby proti niekomu. Neboli to voľby proti Braňovi , boli to voľby pre niečo. Mesto je svojím spôsobom malé, pekné. Mnohí sa tu poznáme už od detstva, vybudovali sme si vzťahy. Nebol by som rád, keby sme sa delili na dva tábory, zlí a dobrí. Dôležité je pomôcť mestu a s tým som prišiel, a to budem určite napĺňať,“ povedal Richard Rybníček. Neodmieta ani spoluprácu s ostatnými uchádzačmi o post primátora „Určite budem s nimi hovoriť, keď budú mať o to záujem. Teraz je to všetko príliš čerstvé, treba to nechať uležať v hlave a povedať si čo a ako. Som pripravený rozprávať a spolupracovať s tými, ktorí budú chcieť napĺňať moje myšlienky v tomto meste,“ uzavrel primátor.

Lenka Meravá a Andrej Mokrička

R- Rybnicek
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM