Lenka Merava Rôzne

Rozhovor s Jaroslavom Olahom pred oficiálnymi výsledkami

Vaše pocity z volieb. Výsledky sú jasné, ale po voľbách sa cítim veľmi dobre. Všimol som si, že pán Rybníček je silný kandidát. Ak je naozaj, naozaj, nezávislý kandidát, mesto Trenčín má šancu ísť v krokoch, ktoré by som si aj ja prial. Mám v

Spolupráca s primátorom do budúcnosti. Spolupracovať s víťazom človek môže vtedy, ak dá víťaz priestor človeku.

Zmení sa niečo u vás po voľbách? V podstate predtým ako som išiel kandidovať som si povedal, že mám dve možnosti. Obe sú pre mňa víťazstvom. Teším sa z toho, že Branislav Celler odíde ako primátor z doterajšieho postu a tie praktiky sa už nikdy nezopakujú.Teším sa, pretože tento človek už viac nepatrí do spoločenského života tohto mesta, ani by nemal patriť. Je to človek, ktorý je nebezpečný aj so svojím okolím.Keď ho budem obhajovať, poviem že nevedia čo činia, ale my vieme čo urobili. Mali by odtiaľto odísť. To je pre mňa jedno víťazstvo. Ako človek, ktorý sa živý vlastnou prácou budem ďalej žiť s ľuďmi,s ktorými žijem doteraz a máme sa svojím spôsobom radi, zdieľame spolu Trenčiansky život. Budeme spolu pokračovať a riešiť problémy,dúfam že aj s novým primátorom,a to ostrejšie a výraznejšie ako doteraz. Dúfam, že budú lepšie podmienky.

Účasť voličov Pomohli mi mnohé veci ako rozhovory z médií či v rádiách. Ľudia sa ťažko dokážu meniť, pretože boli naučení v minulosti vnímať diktatúru ako princíp ich života, slobody vyjadrovania sa, slobody analyzovať vlastný život. V súčasnosti sa to preklápa a ľudia sa začínajú vracať k základným občianskym princípom. Je to téma, ktorá začína rezonovať v spoločnosti a to je veľmi dôležité.

V čom ste boli oproti ostatným kandidátom slabší Myslím, že je to o povedomí z minulosti. Ľudia sa len veľmi ťažko vedia zaradiť do života, kde sú zodpovední za svoj vlastný život. Táto sloboda zaznieva aj v mojom princípe. Ide o to, že dnešní ľudia stále hľadajú svojich vodcov. Môj princíp, ktorý som sa snažil prezentovať ako alternatívu do volieb je veľmi dobrý a podľa mňa zvíťazil.

Jaroslav Olah
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM