Monika Földešiová Rôzne

Rybníček s veľvyslancom na Pohode?

Americký veľvyslanec na Slovensku Theodore Sedgwick považuje Trenčín za zaujímavú lokalitu pre amerických investorov. Na dnešnú návštevu Trenčína pricestoval spolu so svojou dcérou Caroline vlakom.

Ako TASR informoval hovorca mesta Richard Nemec, dopoludnia sa stretol s primátorom Richardom Rybníčkom. Primátor veľvyslanca informoval o plánoch, ako ozdraviť mesto, a ďalších krokoch otvorenej samosprávy. Témou rokovania bol tiež možný príchod amerického investora na Slovensko, ktorý by mohol priniesť až 550 pracovných miest.
„S pánom primátorom máme veľa spoločné. Tiež som začínal ako žurnalista, až neskôr som odišiel do sveta obchodu. Rozprávali sme sa o plánovanej reštrukturalizácii úradu a opatreniach, ktoré povedú k vyššej transparentnosti mesta,“ povedal po stretnutí Sedgwick, ktorého primátor pozval na letný festival Pohoda.
„Absolventa Harvardskej univerzity a donora prezidentskej kampane Baracka Obamu Rybníček informoval, že mesto má problémy s nedostatkom ubytovacích kapacít, preto plánuje masívnejšiu výstavbu nájomných bytov,“ dodal Nemec.
Veľvyslanec si po návšteve primátora prezrel Mierové námestie a Trenčianske múzeum, následne zamieril do Dubnice nad Váhom na slávnostné odovzdávanie leteckého simulátora vrtuľníka Mi-17 CT. Popoludní sa ešte do Trenčína vrátil, aby navštívil aj dominantu mesta, Trenčiansky hrad.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM